avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Activitate alanda

Activitate alanda

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Va raman indatorata.
Constat ca nu am drepturi in curtea mea. Trebuie sa imi fac gard inalt, sa anunt consiliul local modul in care imi ingrijesc curtea, gradina si livada, trebuie sa iau masuri de preventie in cazul in care copilul imi este intepat de o albina, trebuie sa fac si trebuie sa fac. Eu nu am aceleasi drepturi ca toti ceilalti cetateni ai acestei tari. Spuneti-mi care e diferenta intre oras si provincie, nu suntem toti oameni? De ce stupinele nu se amplaseaza in mijlocul oraselor dar in mijlocul localitatilor de la tara se poate? Nu exista o lege pentru toti? Nu am vazut nicio stupina amplasata in oras, de ce? Curtile noastre nu au deschidere catre camp, ele sunt invecinate cu alte si alte curti. Si nu e vorba de un stup, doi sau trei, este vorba de peste 50 de stupi. Roiesc, numai zumzetul te sperie, daramite sa mai intri in gradina sa iti faci treaba de gospodar, sunt pretutindeni.
Multumesc pentru sfaturi, doamna AVLIL. Fetita mea este alergica la orice intepatura de insecte. Da, am formulat gresit, nu este alergica la insecte, ci la intepatura produsa de acestea. Are acum 15 ani, dar de la varsta de 3 ani cand am descoperit ca este alergica poarta la gat un antidot (oriunde merge, la scoala, in excursie, chiar si pana la magazin). Ea nu merge niciodata in gradina, nici macar sa isi adune un fruct. Il aducem noi.
Multumesc, doamna legally_aid si dumneavoastra domnule bestlegis pentru exemplificari.
Va multumesc si dumneavoastra domnule legalmgm, stiu si aveti dreptate, mi se pare esential sa convietuim impreuna civilizat, dar situatia mea va spune clar ca eu si familia mea nu putem avea o viata linistita ca toti ceilalti cetateni. Inteleg apicultura si rolul important pe care trebuie sa il acordam dar aceste albine amplasate langa curtea mea imi fac rau. Bietele insecte nu stiu ca proprietatea lor e alta. Sunt la mine in proprietate peste tot, sunt intepata, mi-as dori sa am o viata linistita. Ma simt discriminata. Am inteles, voi merge ca un cetatean civilizat si voi anunta consiliul local cand stropesc copacii, cand voi erbicida, cand voi stropi legumele de mana. El, vecinul, imi ofera macar cateva ore sa pot intra in gradina fara sa fiu intepata? Sper din tot sufletul ca s-a inteles problema mea si va multumesc inca o data tuturor pentru sprijinul oferit aici.
Buna ziua,
Va relatez pe scurt o problema cu care ma confrunt. Sunt proprietara unei case la tara. Casa are curte, gradina de legume si livada. Ca vecin am un asa zis domn care detine in curtea sa, o stupina (o remorca plina cu stupi). Nu pot sa va descriu cat de deranjant este faptul ca toate albinele sunt in curtea, gradina si de multe ori in casa mea, punand de multe ori viata copilului meu in pericol (este alergic la insecte). Lasand acest fapt deoparte, acest vecin imi interzice a stropi pomii fructiferi impotriva daunatorilor. Imi arunca vorbe amenintatoare peste gardul de plasa ca nu am dreptul sa fac nimic in curtea mea fara sa am aprobare de la primarie. Este normal ca eu sa nu am aceleasi drepturi ca toti ceilalti cetateni? Este normal ca o stupina sa fie tinuta in mijlocul unui sat in interiorul curtilor? Cunoașteti cumva o lege care sa ma scoata din aceasta situatie?

Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția probleme cu albinele vecinului
Da, dar nu e posibil sa ma acuze ulterior ca i-am omorat albinele? E legal sa am voie sa dau de exemplu cu erbicid in propria curte? Tot timpul imi striga peste gard sa nu stropesc pomii ca ii mor albinele... Am ajuns sa nu stiu care imi sunt drepturile in curtea proprie... Ajutati-ma va rog...
Buna ziua,
Ma vad nevoita sa apelez din nou la sfaturile dumneavoastra pentru a iesi din situatia in care am intrat fara de voia mea. Locuiesc in mijlocul unui sat. Am vecini stanga, dreapta, fata si spate. Vecinul din dreapta ma dispera cu stupina pe care o detine (circa 50 de stupi) amplasata la o departare de circa 3 metri de gardul meu(din plasa de sarma). A venit primavara, albinele nu zic nimic, ele nu au vina, dar roiesc in gradina si curtea mea incat nu mai pot sa imi indeplinesc treburile gospodaresti. Am vorbit cu vecinul, nu vrea sa le duca la camp... In plus am si o fetita care este alergica la orice intepatura de insecta, traiesc cu teama ca oricand poate face un soc si nu ii sunt in preajma.
Intrebarea mea este: are acest vecin dreptul sa stea cu o stupina fix in mijlocul satului?
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Unic mostenitor?
Precizez ca la cateva luni de la moartea sorei mele (2 luni) am fost chemat la notariat privind dezbaterea succesorala a mostenirii surorii mele, insa la notariat, cumnatul meu vroia totul si nu dorea sa imparta nimic cu mine, intalnirea incheindu-se (la notariat) prin neantelegerea partilor, astfel ca nu se poate spune ca nu am acceptat succesiunea.
Ma numesc Adrian Ionescu si am o rugaminte daca ma puteti lamuri intr-o privinta: sunt intr-un proces de mostenire in calitate de parat cu cumnatul meu. Sora mea a decedat in urma cu 15 ani. Inainte de casatorie cu doi ani ea a cumparat un apartament cu 3 camere pentru care a achitat initial un avans, ulterior achitand ratele timp de 2 ani singura( avans +rata lunara). Dupa casatorie a achitat impreuna cu sotul restul ratelor timp de 14 ani (rata lunara).
Intrebarea care v-o adresez este: ce cota parte am eu dreptul la apartament, mentionand faptul ca din casatoria sorei mele nu au rezultat copii?
Este posibil ca sotul supravietuitor sa poata fi considerat ca unic mostenitor, asa cum pretinde cumnatul meu?
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția mostenire
Multumesc pentru raspuns.

Ce cota parte ar reprezenta mostenirea sotului matusii mele dintr-un hectar al bunicilor mei?
Răspuns la discuția mostenire
Va rog sa ma lamuriti.
Are sau nu dreptul?
Pentru ca atunci cand matusa mea a murit nu era deschisa succesiunea dupa bunici, deci matusa mea nu a fost trecuta in niciun document ca mostenitoare.
Discuție mostenire
Va rog sa ma ajutati cu o intrebare.

Bunicii mei au detinut un teren. Acestia au decedat si au ramas ca mostenitori mama si matusa mea. Ulterior a murit si matusa mea care era casatorita dar nu avea copii. La un an dupa decesul matusii mele, mama mea, a deschis succesiunea dupa bunicii mei, primind terenul pe care il aveau acestia. Intrebarea este: sotul matusii mele (care nu are copii cu matusa mea) are dreptul la terenul bunicilor mei?

Va multumesc pentru ajutor.
Buna ziua tuturor,

Nu stiu daca acesta este locul potrivit pentru a posta (si imi cer scuze daca am gresit) problema mea, si nu numai a mea.
Locuiesc intr-o localitate, la granita a doua judete. Drumul ce lega cele doua judete era acum cativa ani un drum asfaltat, foarte circulat, fiind drumul cel mai scurt catre autostrada Bucuresti -Pitesti. In ultimii trei ani, drumul s-a deteriorat datorita transportului de mare tonaj de la multele balastire ce sunt in zona.Autoritatile nu au luat nicio masura pana in momentul in care locuitorii au iesit in strada, formand un gard viu in fata masinilor. Intr-un final, s-a gasit solutia salvatoare de a se contrui o centura a satelor. Acum masinile mari nu mai trec prin sate, dar, drumul a ramas distrus, si dintr-un drum asfaltat nu a ramas decat un drum de tara acoperit si nivelat cu pamant, piatra si nisip, plin de gropi.
Oricum problema este alta. Una dintre balastiere, este amplasata langa drumul ce leaga cele doua judete. Distanta departare nu exista, balastiera fiind de o parte si de alta a drumului, drumul parca trecand prin balastiera. Apa si noroiul care se scurg din muntii de nisip ce inconjura amenintator, se strang in asa zisul drum interjudetean formand gropi imense pline de noroi, devenind impracticabil pentru autoturisme. Ce putem face noi cetatenii? Pentru ca autoritatile nu sunt de partea noastra, ci de partea celor cu bani...
Am dori sa stim cui sa ne adresam pentru a rezolva problema noastra astfel incat sa nu se musamalizeze cu un pumn de bani.
Ce legi de functionare au aceste balastiere?
Multumesc tuturor, pentru orice sugestie si orice ajutor.