avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Activitate BEATRICED

Activitate BEATRICED

Din 2019 este născut al doilea copil.
Nu are venituri, avocatul mi a explicat ca trebuie plătit un salariu minim pe economie, conform minutei "nu mai puțin de venitul net minim pe economie existent în România la data plății", însă eu știu că mai mult de 50% din venit nu are voie pensia sa fie.. E 1/4 din venitul lunar, adică salariul minim pe economie, nu un întreg salariu? Corect?
Mulțumesc!
Bună ziua,

Vă rog să-mi explicați cât este pensia alimentară în acest caz?
"stabilește în sarcina pârâtului obligația de plată în favoarea minorei a pensiei de întreținere în cuantum de 1/4 din venitul lunar net obținut, dar nu mai puțin de venitul net minim pe economie existent în România la data plății" și "din 06.11.2019 și pana la majoratul minorei stabilește în sarcina pârâtului obligația de plată în favoarea minorei a pensiei de întreținere în cuantum de 16,5% din venitul lunar net obținut, dar nu mai puțin de venitul net minim pe economie existent în România la data plății.
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Indemnizație creștere copil
Contractul de muncă e încetat, ce să suspend?
Bună ziua,

Dacă contractul de muncă a încetat pe 1 și pe 6 am născut, indemnizația de creștere a copilului o primesc de când s a născut sau după cele 43 de zile?
Răspuns la discuția Concediu fără plată
Am cererea de demisie, dar nu am număr de înregistrare!
Contractul nu este semnat, este doar pus la dosar.
Indemnizație de creștere a copilului
Bună ziua,

Mi-am dat demisia în perioada de probă în baza unui contract de muncă pe o perioadă determinată!

În luna august am plecat și acum când trebuia să depun dosarul pt indemnizație mi s a spus că contractul meu de muncă este suspendat și nu desființat.

Întrebarea mea este : avea voie angajatorul să mă dea în concediu fără plată fără acordul meu deși eu am scris cererea de demisie?

Și în plus el are un contract de 4 ore care nu este semnat de către mine.

Lămuriți mă cum trebuie să procedez, vă rog!
Bună dimineața,

Am următoarea nelămurire:

Am lucrat într-o societate timp de aproape 3 luni și pentru că nu mă plătea la timp, mi-am dat demisia. Fiind în perioada de probă, am lăsat o cerere scrisa prin care menționam că îmi dau demisia în perioada de probă, deci nu sunt obligată să stau în preaviz.

Angajatorul îmi spune că contractul de muncă este făcut pe o perioada determinata și sunt obligată să stau. Are dreptate?

Sunt 3 luni de când am plecat și el nu vrea să-mi desființeze contractul de muncă, doar l-a suspendat. Contractul era făcut pentru 4 ore și eu lucram 8 și nici plata salariului nu era la timp.

Ce trebuie să fac în situația asta? Cum trebuie să procedez pentru ca el să-mi desființeze contractul?
Răspuns la discuția Demisia - încetare contract
Nu mi s-a făcut decizia de încetare.
Contractul de muncă nu l-am semnat la angajare. Mă pot lega de asta?
Bună ziua,
Am depus cererea pt. indemnizația de creștere a copilului și mi s-a spus că trebuie să aduc decizia de încetare de la ultimul loc de muncă!

Nelămurirea mea este :
Am plecat de la fostul loc de muncă în iulie și am completat cererea de demisie, dar doamna de la indemnizații mi-a spus că apar cu contractul suspendat și ca venituri din ultimele trei luni apare 0.
Angajatorul nu vrea să mi dea decizia de încetare.
Ce e de facut în situația în care contractul este suspendat și el n-a declarat decizia de încetare?
Mai beneficiez de indemnizație?
Mulțumesc frumos!