avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Activitate alexandru1206

Activitate alexandru1206

Răspuns la discuția suspendarea bonusului trimestrial
Apreciez un raspuns la intrebarile mele.Multumesc.
Buna ziua.
Firma a hotarat sa suspende bonusurile pentru o perioada de 3 luni incepand din aceasta saptamana.Bonusul este trimestrial.
Vin catre dumneavoastra cu cateva intrebari:
-ce inseamna suspendare bonusului din punct de vedere juridic/legal?
-compania poate suspenda bonusul la jumatatea trimestrului chiar daca au fost primite obiectivele la inceputul lui?
-ce se intampla daca nu semnam actul aditional care ne-a fost trimis avand in vedere ca in contractul de munca avem stipulat un bonus care se acorda in suma de 100% din salariul fix pentru indeplinirea unor obiective cantitative si calitative.
Specific ca in acest acord care trebuie semnat nu exista nici un motiv pentru care se doreste suspendarea bonusului.
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Ce compensatii sunt prevazute de lege in acest caz?
Nu sunt prevazute compensatii in contractul individual de munca.Daca nu semnez ce se poate intampla in acest caz?
Buna ziua.
Lucrez la o firma multinationatioanala care are o filiala si in Romania.
Firma din informatiile mele doreste sa inchida filiala din Romania.
Doresc sa stiu care sunt implicatiile pentru angajat si ce poate obtine material in baza desfintarii pozitiei sau a concedierii colective.Multumesc.
Inteleg atunci ca daca unul dintre părinți și-a dat acordul pentru a posta pozele unul dintre prietenii de buna credinta celălat părinte nu are dreptul sa ceara ștergerea pozelor de pe Facebook.
Ce se intampla cu pozele in care copilul apare însoțit de părinte si /sau de prietenii de buna credinta?
Buna ziua.Detaliez următoarea situatie:parinti divortat cu un copil minor aflat în custodie comuna.Unul dintre părinți a fost cu copilul si niste prieteni in vacanta 3 zile.Unul dintre prieteni a postat pe facebook poze cu toții si implicit si cu copilul.Parintele la care se afla copilul in vacanta a fost de acord cu aceste poze fara caracter ofensator sau de altfel.Celalalt părinte dupa ce a văzut pozele doar pentru ca nu este de acord cu respectivii prieteni a cerut sa fie șterse pozele. Intrebarea este daca poate obliga in vre un fel atat timp cat respectivii au avut acordul părintelui la care se afla copilul.
Răspuns la discuția Pensie alimentară copil
Cu siguranta minorul va sti ca are un cont pe numele lui in care tatăl virează pensia alimentara chiar dacă este administrat de mama pana la majorat.Asa mama nu va putea sa spuna minorului ca a pus bani de o parte pentru copil dar tot din banii platiti de tata.
Buna ziua
In urma unui divort minorul va sta cu mama urmând ca tatăl sa plateasca pensie alimentară.Tatal doreste sa plateasca pensia in cont deschis pe numele minorului la care bineinteles sa aiba acces fosta soție pana la împlinirea vârstei de 18 ani a minorului.Fosta soție doreste sa se trimita pensia alimentara in contul ei direct si apoi ea sa transfere intr un cont separat pe numele minorului.Il poate obliga instanța pe tata sa vireze pensia in ce cont doreste soția?Tatăl doreste sa plateasca doar ca vrea sa stie minorul ca acei bani vin de la el.
Buna ziua,
In urma demisiei de la locul de munca am primit pe data de 10 luna urmatoare salariul aferent plus banii pe zilele de concediu si o parte din bonusul trimestrial.Am urmatoarea intrebare:conform calculelor mele nu am primit tot bunsul avand in vedere ca am realizat 110% si am fost platit pentru 95%.Ce pot face in aceasta situatie?
Si a doua problema este ca pe langa acest bonus trimestrial am mai avut un concurs intern cu bonus in bani pe care deasemenea l-am realizat dar nu am primit nici un ban atunci cand am primit primul bonus ,angajatorul spunandu-mi ca il voi primi luna urmatoare.Luna urmatoare mi s-a comunicat verbal ca nemaifiind angajatul firmei nu mai pot primii si acest bonus.Credeti ca mai pot face ceva in aceasta privinta?