avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentară copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentară copil

Buna ziua
In urma unui divort minorul va sta cu mama urmând ca tatăl sa plateasca pensie alimentară.Tatal doreste sa plateasca pensia in cont deschis pe numele minorului la care bineinteles sa aiba acces fosta soție pana la împlinirea vârstei de 18 ani a minorului.Fosta soție doreste sa se trimita pensia alimentara in contul ei direct si apoi ea sa transfere intr un cont separat pe numele minorului.Il poate obliga instanța pe tata sa vireze pensia in ce cont doreste soția?Tatăl doreste sa plateasca doar ca vrea sa stie minorul ca acei bani vin de la el.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:31, 27 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si credeti ca daca e contul pe numele minorului, va stii ?
Puteti sa cereti ca pensia sa se stabileasca in natura si daca o sa mergeti sa cumparati lucruri cu copilul, va sti.
Pensia va trebui platita sotiei, desi banii sunt pt intretinerea copilului, ea ii administreaza.
Se pot plati banii in contul minorului si mama sa folosesca un card.
Asa tatal va putea cere informatii despre cum s-au folosit banii si are acest drept.
Pot exista mai multe variante dar daca tatal nu are avocat nu cred ca poate sa stie.
Cu siguranta minorul va sti ca are un cont pe numele lui in care tatăl virează pensia alimentara chiar dacă este administrat de mama pana la majorat.Asa mama nu va putea sa spuna minorului ca a pus bani de o parte pentru copil dar tot din banii platiti de tata.
Informatii poate cere indiferent in ce cont plateste. Informatii poate cere si functie de suma pe care o plateste.. daca vireaza 5000 de lei, da, poate sa intrebe pe ce a cheltuit copilul atatia bani, mai ales daca nu se vad.. dar daca dai 500 , cam ce informatii poti sa ceri ? pe ce crezi ca se duc banii aia ? ca in afara de pe alimente .. nu prea mai raman.
mama administreaza sumele in interesul copilului, poate cheltui toata suma pt copil sau daca raman, ii poate economisi. poate intretine copilul din banii dvs si din baniii ce i se cuvin copilului din leafa ei, ii poate economisi pt copil.. sau viceversa..
puteti proceda cum doriti.. mergeti la banca si daca puteti deschide cont pe numele copilului, ii atasati un card si il dati mamei.. o imputerniciti pe cont..
daca nu se poate, nu reusiti.. oricum, dvs sunttei obligat sa platiti mamei pensia lunar, o puteti trimite si cu posta... mai departe.. sunt false probleme.

alexandru1206 a scris:

Cu siguranta minorul va sti ca are un cont pe numele lui in care tatăl virează pensia alimentara chiar dacă este administrat de mama pana la majorat.Asa mama nu va putea sa spuna minorului ca a pus bani de o parte pentru copil dar tot din banii platiti de tata.

Alte discuții în legătură

Deschidere cont bancar pentru pensie de intretinere pe numele minorului grecucristian grecucristian Sunt divortat in 2011. Minorul (16 ani impliniti) ramane cu domiciliul la mama. Doresc sa deschid un cont pe numele minorului in care sa ii virez pensia ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , am vă rog o întrebare : am divorțat în instanță ... Adeleee31 Adeleee31 Bună ziua , Am vă rog o întrebare : am divorțat în instanță , iar tatăl copilului refuză să îi trimită pensia de întreținere : a zis ca i a ... (vezi toată discuția)
Cum ii comunic fostului sot contul bancar unde poate trimite pensia alimentara? magdutza2010 magdutza2010 Buna seara! Avand in vedere ca in urma divortului,tatal copilului trebuie sa plateasca pensie alimentara,iar noi (eu si copilul) suntem in ... (vezi toată discuția)