avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Activitate Câtă Mandică

Activitate Câtă Mandică

Vă mulțumesc pentru răspuns. Nu se pune problema ca acesta sa nu fie emis în mod legal sau nejustificat, însă mă întrebam dacă angajatorul sau medicul de medicina muncii ar putea respinge dosarul (menționeaz că munca este una de birou, dar presupune mult timp stat pe scaun și mulți factori stresori)
Bună seara! As dori sa mă ajutați cu următoarea speță: exista posibilitatea ca angajatorul sa refuze intrarea în concediu de risc maternal, oferind eventual ca alternativa reducerea programului de lucru etc, atâta timp cât angajata care face dovada stării de graviditate dorește strict intrarea în concediu de risc? Va mulțumesc!
Vă mulțumesc! Ar ajuta sa cer, sub forma unei solicitări scrise, explicații la nivelul conducerii?

Cornel Vasile a scris:

Hărţuirea morală la locul de muncă: Aspectele de reţinut în aproape un an de reglementare
www.avocatnet.ro/articol_582...

Bună ziua! De ceva timp mă confrunt la locul de muncă cu o situație foarte gravă. Menționez faptul că lucrez într-o instituție publică, post contractual.
De 3 zile mi-au fost luate sarcinile de lucru și am fost mutată într-un birou retras, fara a primi până la momentul actual alte atribuții, dar nici alte explicații.
Acesta este clar o forma de hărțuire morala la locul de munca, mai ales că vine însoțit de amenințări (fata de alte persoane) că îmi va fi desființat postul.
Vă rog să mă sfătuiți cum as putea proceda pentru a îmi asigura locul de muncă și a stopa aceste abuzuri.
Răspuns la discuția Stimulent de insertie
Deci în situația aceea nu mi-ar fi fost suspendat stimulentul pentru luna considerată luna tatălui?

Cornel Vasile a scris:

V-ar fi "ajutat" dacă reveneati la serviciu cu 90 de zile înainte ca cel mic să împlinească vârsta de 2 ani.

Răspuns la discuția Stimulent de insertie
Mulțumesc! Deci nu ar fi "ajutat" cu nimic dacă mă întorceam la serviciu cu 90 de zile înainte ca cel mic să împlinească vârsta de 2 ani. Există,cred, o lege nescrisă a celor 90 de zile, deoarece urmărind discuțiile de pe forum, am observat ca sunt si alte mămici cărora li se spune la primărie acesta este motivul pentru care nu primesc stimulent o lună.

Cornel Vasile a scris:

Din cauza lunii tatalui ...
- daca tatal copilului indeplineste conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului, indiferent daca solicita sau nu acest drept - atunci o luna de zile nu veti primi stimulent.

- daca tatal nu indeplineste conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului atunci veti primi stimulent.

Bună seara! Pe data de 17.02.2020 urmează să reîncep serviciul, după concediul de creștere a copilului, acesta urmând să împlinească vârsta de 2 ani pe 23.04. Azi am depus dosarul pentru stimulent de insertie, însă, cu toate că am respectat termenul legal de revenire la serviciu cu minimum 60 de zile înainte ca cel mic să împlinească 2 ani, mi s-a spus că nu voi primi o lună stimulent de insertie( menționez că angajatorul nu a fost de acord să revin mai devreme la serviciu). Mi-ați putea oferi niste lămuri cu privire la motivul pentru care nu voi primi stimulent încă de la început? PRecizez și că soțul meu nu va sta în CCC, in luna celuilalt părinte. Mulțumesc!
Răspuns la discuția Studii superioare
Multumesc foarte mult pentru răspuns. Înțeleg deci că faptul că am absolvit o facultate cu profil umanist și nu una cu specific administrativ/juridic etc.(mai frecvente in astfel de institutii) nu este un impediment, așa cum mi s-a spus.

Cornel Vasile a scris:

În situația în care legea specială nu dispune altfel, promovarea personalului contractual se face de regulă pe un post vacant existent în statul de funcții.

În situația în care nu există un post vacant, promovarea personalului contractual se poate face prin transformarea postului din statul de funcții în care acestea sunt încadrate întrunul de nivel imediat superior.
- Codul Administrativ , art.554 -

Bună seara! Lucrez în domeniul bugetar (primărie) de 3 ani și cu toate că în momentul angajării terminasem studiile universitare, pâna la momentul actual încă sunt încadrată cu studii medii (așa cum au fost cerințele sub care a fost scos la concurs postul) Menționez că am absolvit facultatea de Psihologie. Exista o lege care reglementează aceste aspecte și m-ar putea ajuta sa îmi fie recunoscut nivelul se studii?Mulțumesc