Mulțumesc mult pt. mesaj.
Nu-mi este însă clar ce ar trebui să cer în instanță. Să cer obligativitatea instalării de contoare și pentru ceilalți doi vecini sau obținerea permisiunii ca doar eu să pot instala, fără aprobarea celorlalți.
Mulțumesc anticipat.
Dacă nu suntem asociație de proprietari (stăm într-o casă cu 3 apartamente), iar vecina de sus ascunde faptul că fiica ei vine de multe ori acasă, doarme și consumă apă, și bineînțeles nu dorește sub nici o formă separarea țevilor și nici montarea de contoare, adresez rugămintea mare de a mă informa ce aș putea face ca să mă separ. Menționez că eu locuiesc la etajul 1 iar vecina la 2, iar cea de la parter nu are nimic împotriva separării dacă nu o deranjăm. Apa Nova spune că ar trebui aprobarea tuturor proprietarilor, dar dacă unul e hoț ceilalți ce pot face...
Mulțumesc mult
Bună seara,
Locuiesc într-o vilă cu trei proprietari și deținem în comun o fâșie de teren aferentă casei, gândită pentru amenajarea unei grădini.
Cu mai mulți ani în urmă, unul dintre vecini a turnat, pe ascuns, fără aprobarea celorlalți vecini sau obținerea unei autorizații, o placă de beton pe aproape jumătate din lungimea fâșiei, pe care ulterior a și împrejmuit-o cu gard de sârmă și încuietoare.
La acel moment, împreună cu celălalt vecin, i-am reproșat doar verbal modul în care s-a comportat, dar acum dorim să-l determinăm printr-o acțiune legală să demoleze respectiva placă și gardul.
Menționăm că, pt. această construcție, a fost defrișată zona și, pe lângă aspectul total inestetic, vara se încinge puternic și emană multă căldură sub geamurile dormitoarelor.
Vă rog să-mi spuneți dacă avem șanse de reușită și cum să procedez.
Vă mulțumesc.
Buna seara,
Menționez ca lățimea rămasă liberă după montarea dulapului pe platforma de la etajul 1, unde locuiesc, este aceeași cu lățimea platformei dintre etajele 1 și 2, precum și cu cea a platformei dintre etajul 1 și parter.
Mă întreb, atunci, cum poate vecina de la etajul 2 să fie deranjată de existența dulapului meu, când trece spre apartamentul dânsei prin două platforme cu aceeași lățime?
De asemenea, menționez că, la scurt timp după montarea dulapului, l-am asigurat contra cutremurelor, prin fixarea solidă de perete în mai multe puncte (aspect pe care vecina în cauză l-a apreciat la acea dată).
Totodată, trebuie să vă specific și faptul că, timp de 13 ani, de când este montat acest dulap, nu au existat reclamații/plângeri pe această temă.
În această situație, considerați că șansele mele de succes în această cauză sunt mai mari?
Vă mulțumesc.
Buna ziua
Ajutati-ma va rog cu urmatoarea speta:
Locuiesc intr-o vila la etajul 1 cu o vecina la parter si una la etajul 2. In urma cu 13 ani am montat un dulap pe hol in dreptul usii mele. Nu au fost probleme pana acum cand am primit o somatie semnata de o avocata si vecina de la 2 ca in 30 zile sa demontez asa zisa debara căci altfel ne dau in judecata cu suportarea tuturor cheltuielilor. Mentionez ca latimea ramasa libera pe plaforma de la etajul 1 este aceeasi cu latimea platformei dintre etajele 1 si 2.
As avea vreo sansa sa castig un astfel de proces ?
Va multumesc mult.
Lucian