avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Activitate iuliaiulia87

Activitate iuliaiulia87

Buna ziua, nu mi-e clar, am citit pareri contradictorii, in constructii se poate acorda un salariu brut sub salariul min din constructii de 4582 lei? Am inteles ca s-ar pierde doar facilitatea. Multumesc.
Retragerea ofertei nu poate fi atacata in instanta?
Daca decontarea cheltuielilor de telemunca nu a fost precizata in CIM ci doar prin oferta de angajare si pagina de intranet cum se poate renunta la ea legal? Prin act aditional cu acordul partilor nu vad cum poti face asta daca nu ai ce articol sa modifici din CIM? O dilema pe care nu stim cum sa o tratam. Multumim de raspuns!
Buna ziua, ajutati-ma cu o informatie, o persoana fizica poate sa-si inchirieze autoturismul personal cu/fara sofer unei firme sau sunt ceva autorizatii RAR care trebuie obtinute precum cei de la Uber?
Tinand cont ca din acest moment se mai aplica facilitatea de IT si constructii doar la ctr unde este functia de baza este recomandat sa cerem declaratii cu functia de baza de la toti angajatii din nou?
Buna ziua, a aparut recent un articol pe avocatnet despre scutirea de impozit pe venit din IT pentru persoanele care au absolvit facultatea fara diploma de licenta conform vechiului ordin, valabil pana la luna mai 2023. Este corect?
Buna seara. Am infiintat o cooperativa agricola de gradul 1, activitatea fiind : zootehnie.
Cum inregistrez in contabilitate colectarea laptelui de la membri cooperatori si vanzarea acestuia catre o unitate procesatoare.
Multumesc.
Buna ziua, legat de Legea 283/ 2022 nu imi este clar daca trebuie sau nu sa facem acte aditionale tuturor angajatilor deja existenti privind toate beneficiile pe care le primesc, bonus de sf de an, abonament medical, vouchete de vacanta, asigurare de viata, cadou de paste/craciun 300 lei etc.?
O nelamurire am legata de plata salariilor prin banca. Este obligat angajatorul sa vireze salariul la banca preferata de angajat? Este mult mai simplu pentru o firma sa faca un singur borderou la o singura banca. Legea nu este foarte clara aici si nici in contractul de munca nu este referire la banca cu care lucreaza firma.
Intr-un articol recent scrie in felul urmator: "Clarificări privind asigurările salariaților. Practic, salariații vor fi scutiți de partea din contribuția la pensii care se duce acum la pensia privată obligatorie, însă aceștia vor putea opta pentru continuarea plății la pensia privată printr-o cerere depusă la angajator." Se poate cotiza la pilonul 2 pentru cei din constructii?
www.avocatnet.ro/articol_593...