avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Activitate eugenoctavian1968

Activitate eugenoctavian1968

Ai șanse de a scăpa de pușcărie la fel ca accidentul, mici!
Dacă aveai accidentul mai mare și șansele de a intra la pușcărie erau la fel de mari!
Dacă ai fi fost puțin băut sau tras pe nas, șansele nu mai intrau în discuție, intrai sigur la pușcărie.
Dacă ai fi servit un pahar de vin n-ar fi fost nicio problemă, problema e că ai băut un pahar de vin! În momentul în care faci praf jumătate de mașină nu te atingi de băutură!
Mai ales că nu ai dorit să faci amiabila, sau n-a dorit celălalt, e același lucru!
Acum vei fi pentru o foarte mare perioadă de timp pieton (editat - fara atacuri la persoana), un lucru bun! Vei avea timp să recitești și să înveți legislația rutieră și să te gândești că alcoolul și condusul=câh/hate/no love...
(editat - desi incurajam folosirea corecta a limbii romane, micile greselile nu sunt motiv de ironii sau atac la persoana).
În situația asta, pe teritoriul României înmatricularea autovehiculului se suspendă. Dacă vei intra în România și te oprește poliția, inclusiv agenții de poliție de frontieră care au atribuții de control circulație în punctul de trecere a frontierei, te alegi cu două amenzi și îți vor lua numerele.
Există și posibilitatea cu hârtia maro pe care scrie 50 euro, dar nu te sfătuiesc.
Din orice poziție tu nu ai ITP valabil.
Mirela Gheniu a scris:

Buna ziua ; daca am permisul de conducere suspendat in Ro ( 3 luni) pot conduce in perioada suspendarii in UE ? sau in afara UE ?
Mentionez ca am si permis de USA dar cel de RO este suspendat ; pot conduce cu cel de USA in conditiile de mai sus?
Merci

Pe teritoriul României nu ai voie să deții două permise de conducere conform art.27 pct. (4) OUG 195/2002. La intrarea în țară ai obligația să predai unul din permisele de conducere.
În concluzie ar trebui ca nimeni să nu știe că tu mai ai un permis de conducere.
Puteți să-l ignorați cu desăvârșire. Puteți să vizionați programul tv sau să ascultați muzică la un volum cu 10% mai mare decât până acum. Puteți să coborâți treptele scării și să treceți prin fața ușii lui în pas de defilare, nimeni nu vă va amenda pentru asta. Dacă sunteți o persoană matinală, la ora 6:01, puneți de-o cafea, dar aveți grijă să căutați ibricul prin toate dulapurile și așa mai departe, chestii din astea!
Nu poate fi nimeni sancționat pentru aceste lucruri! Continuați așa câteva luni ignorând în același timp specimenul, apoi, când va înceta cu hărțuirea, reveniți la modul dumneavoastră de viață obișnuit.
Unora trebuie să le vorbești în limba pe care o înțeleg din păcate...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici nu trebuie să te lauzi prea mult cu tehnica, altfel nu prinzi hoțul!
Restul, tot ce trebuia spus, s-a spus!
Răspuns la discuția Cenzorul a plecat din bloc.
Da, studii medii în domeniul economic sau studii juridice, care nu pot fi decât superioare! Există "profesională de avocați"?
Scrie inițiatoarea, (e adevărat, cu greșeli flagrante de ortografie!), că respectivul fost proprietar ales cenzor avea studii tehnice!
Pe lângă contestația scrisă și depusă cu număr de înregistrare în termen de 10 zile a listelor de plată, cereți, în temeiul art.28 al.(1) din L196, copii după extrasele de cont aferente lunilor în care dumneavoastră ați făcut plata prin virament. Verificați dacă banii au intrat în cont. Dacă există plata, arătați-i stimabilului domn administrator că ați plătit!
Știu, nu trebuie să faceți dumneavoastră acest lucru, e datoria lui să urmărească tot, dar, trăim în România, țineți cont!
Dacă respectivul se încăpățânează, nu vă faceți probleme, plătiți în continuare prin virament, specificați pentru ce anume virați banii, verificați de două ori să nu greșiți ceva, așteptați să vă dea în judecată pentru neplata cheltuielilor, oricum în instanță veți ajunge!
Dacă nu specificați pentru ce virați acei bani, administratorul va stinge cu ei ce vrea! Scrieți acolo clar, x lei pentru apă, y lei pentru căldură, z lei pentru tot ce e pe lista de plată și vreți să plătiți! Da, e migălos, cere mult timp, dar exact pe asta mizează ei, că veți trece peste.
Păstrați cu grijă toate documentele care atestă faptul că ați plătit, cereți în instanță hotărârea adunării generale prin care s-a stabilit cuantumul penalităților, e foarte important ca acestea să fie stabilite în sumă concretă, formula "maxim 0,2%" sau alta de felul ei duce la respingerea acțiunii pentru recuperarea penalităților, acestea trebuie stabilite în cuantum concret!
Cunosc caz în care onor conducerea unei asociații de proprietari a luat-o puternic peste ceva sau în ceva, 17000 de lei, deoarece nu stabiliseră concret procentul de calcul al penalităților!
Dacă doriți, vă trimit prin mesaj privat, hotărârea anonimizată.
Nu disperați, știu că acești oameni își închipuie că sunt stăpânii absoluți ai unor sclavi pe moșia lor, dar ei fac asta pentru că li se permite! Discutați calm și civilizat cu respectivul, chiar dacă se vede de la o poștă că nu aveți cu cine, asta e România, ăștia suntem!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Mihai1001 a scris:

Buna ziua, in urma unei banale discutii la telefon am fost injurat grosolan de catre administratorul imobilului in care locuiesc, cum ar trebui sa procedez pentru al trage la raspundere? Multumesc!


După părerea mea ar trebui să vă vedeți de treabă, nu puteți să-i faceți nimic!
Din interacțiunea cu respectivul v-ați dat seama ce fel de om este și data viitoare când vă intersectați veți ști cum să-l abordați.
Succes!
Răspuns la discuția Cenzorul a plecat din bloc.
latka a scris:

Nu scrie la art. 46 alin 2 asa ceva. Mai încercați.

Art 46
...
(2) Daca dintre membrii asociatiei de proprietari nu se poate alege un cenzor, atunci adunarea generala a proprietarilor mandateaza comitetul executiv pentru angajarea unui cenzor din afara asociatiei de proprietari, persoana fizica cu studii superioare in domeniul economic sau juridic ori persoana juridica cu domeniul de activitate contabilitate, audit financiar sau consultanta in domeniul fiscal, pe baza de contract individual de munca sau, dupa caz, contract de prestari de servicii.

Sursa: EuroAvocatura.ro, , Coordonator avocat Marius-Catalin Predut, titular MCP Cabinet avocati.

Articolul 60 (1) In cazul in care cenzorul/membrii comisiei de cenzori sunt persoane fizice, acestea trebuie sa aiba cel putin studii medii in domeniul economic sau studii in domeniul juridic.

Sursa: EuroAvocatura.ro, , Coordonator avocat Marius-Catalin Predut, titular MCP Cabinet avocati.
După părerea mea, în lumina prevederilor legii, persoana respectivă nu putea fi cenzor, nu trebuia aleasă cenzor!

Rog postați un link cu ceea ce invocați dumneavoastră.
S-o fi modificat legea!