avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Locuinta fara fundatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Locuinta fara fundatie

Buna dimineata,
Pentru construirea unei locuinte din panouri sandwich, fara fundatie, cu racordare la apa, gaz, canal, ESTE NECESARA AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE? SE POATE CONSTRUI IN EXTRAVILAN?
Ultima modificare: Joi, 5 Iunie 2025
Rosca Marian, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se mai poate construi legal nimic în România fără autorizație de construire.
Multumesc.
Chiar daca doriti, sa construiti fara fundatie, tot este nevoie de piloni si/ sau platforma betonata, sapare santuri pentru utilitati, etc. Autorizatia de ctie. este obligatorie care se obtine numai in baza unui proiect tehnic.
Ce inseamna locuinta fara fundatie? Si pentru un foisor este necesara un minim de fundatie... si pentru gard. Este nevoie de autorizatie pentru orice locuinta. Fara autorizatie nu aveti acte de proprietate si nu puteti face oricum niciun contract de utilitati. Deci, si pentru un cort este necesara autorizatia daca vreti sa-l legati la lumina, gaz etc.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună. aș vrea să cumpăr un teren extravilan (faneața). am ... RolandEngi RolandEngi Bună. Aș vrea să cumpăr un teren extravilan (faneața). Am vorbit cu constructori care fac căsuțe din panouri tip \'Sandwich\', pe piloni. Întrebarea ... (vezi toată discuția)
Necesitate obtinere autorizatie de construire juridic dana juridic dana Am nevoie de autorizatie de construire in cazul in care doresc sa amplasez pe terenul proprietate, noua casute din lemn cu destinatia de spatiu pentru birou, ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie intocmirea unui proiect sau obtinerea unei autorizatii de constructie? dan_mihutiu dan_mihutiu Vreau sa construiesc in curtea casei mele (deci pe un teren proprietate personala)un sopron dintr-un schelet metalic din teava cu acoperis din ... (vezi toată discuția)