avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Activitate sabrina05

Activitate sabrina05

Răspuns la discuția conducere in stare de ebrietate
In nici un caz NUP.Cat despre amenda....depinde ..sunt cazuri destule cand au fost trimisi in instanta.
Răspuns la discuția termen 15 zile pentru apel?
Art.619 C.proc.civ- termenul de apel sau recurs in materia divortului este de 30 zile.Termenul se aplica si daca apelul priveste doar cererile accesorii pentru ca hotararea judecatoreasca are un caracter unitar. Nu veti gasi o dispozitie separata care sa se refere la acest aspect ci doar teorie si practica judiciara.
In anul 2004 NDV este chemat in judecata pentru stabilire patenitate.Acesta neaga faptul ca ar fi tatal minorului,insa ulterior dupa administrarea probei cu martori depune la instanta declaratie notariala de recunoastere a minorului.Instanta constata ca el este tatal minorului si il obliga si la pensie de intretinere.La inceputul anului 2011 tatal afla ca in aceeasi perioada mama minorului a avut o relatie si cu alt barbat si ca acesta ar putea fi tatal real.In acest sens inainteaza o actiune in contestarea paternitatii pe baza faptului ca declaratia sa,data in fata notarului nu corespunde realitatii,altul fiind tatal minorului.Instanta invoca autoritatea de lucru judecat considerand ca filiatia fata de tata s-a stabilit prin hotarare judecatoreasca si nu pe baza declaratiei notariale.Reclamantul arata ca filiatia a fost stabilita in momentul in care a dat declaratia in fata notarului iar instanta nu a luat decat act de aceasta recunoastere astfel ca nu opereaza autoritatea de lucru judecat. Ce parere aveti va fi admisa ori nu aceasta exceptie?
Conf.art 320/1- daca inculpatul recunoaste savarsirea faptelor retinute prin rechizitoriu si solicita ca judecata sa se faca pe baza probelor administrate in faza de urmarire penala instanta procedeaza la solutionarea laturii penale si va disjunge latura civila daca se impune administrarea de noi probe( pe latura civila).
Cum va proceda instanta la judecarea cauzei in cazul in care in dosar sunt mai multi inculpati din care unii doresc sa urmeze procedura speciala,iar altii doresc ca judecarea cauzei sa se faca potrivit dreptului comun?
Multumesc pentru raspuns ,dar am cautat si nu am gasit nimic concret.
Care este indicele de inflatie care se aplica pentru reactualizarea unei sume ce reprezinta diferenta de pret a unei case vandute in 1984 si neachitate pana in prezent,dat fiind ca indicii de inflatie prezentati de !NS se refera doar la IPC marfuri alimentare,nealimentare si servicii. ( unde ma incadrez ca nu am gasit nici in subdiviziuni)?
Art.31 C.proc pen."Infractiunile savarsite in afara teritoriului tarii se judeca ... de instantele civile ... in circumscriptia in care isi are domiciliul sau locuieste faptuitorul".
Răspuns la discuția recalculare alcoolemie
Recalculul alcoolemiei se poate solicita atat in cursul urmaririi penale ( politie,parchet)cat si in instanta.
Răspuns la discuția reabilitare
Reabilitare judecatoreasca categoric daca indeplineste conditiile prevazute de art.137 cu aplicarea art.135,136 C.pe.
Pentru deducerea cheltuielilor de intretinere a imobilului unui avocat care isi desfasoara activitatea in propria locuinta este necesar incheierea unui contract de comodat,atat timp cat normele de aplicare a codului fiscal se refera la cheltuielile necesare desfasurarii "afacerii"?