avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termen 15 zile pentru apel?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

termen 15 zile pentru apel?

termen 15 zile pentru apel de la comunicare ,cauza program vizitare copil stabilit prin sentinta? multumesc/
Cel mai recent răspuns: sabrina05 , utilizator 12:01, 2 Iulie 2011
este caz civil,deci aveti 30 de zile,doar pt cazurile penale se acorda 15 zile
Tot 15 zile am primit si eu in faza de fond a procesului prin care se stabileste program vizita.
Exista vreun articol care prevede altfel?!
Pentru actiunile care au ca obiect stabilire legaturi personale cu minorul, termenul de apel este de 15 zile de la comunicarea hotararii.
Pentru actiunile de divort care au capat accesoriu stabilire legaturi personale cu minorul , termenul de apel ete 30 de zile de la comunicarea hotararii.
Deci in concluzie am30 de zile si nu 15 zile.Da in actiunea de divort s-au stabilit si programul de vizita al copilului si cuantumul pensiei alimentare. Asa prevede si in sentinta primita 30 de zile, dar cineva mi-a atras atentia ca am doar 15 zile si azi ar fi a 12-cea zii. Multumesc frumos. Se poate un articol din lege? Dacanu cer prea ,mult.
Art.619 C.proc.civ. dispune ca , termenul de apel, precum şi cel de recurs este de 30 de zile şi curge de la comunicarea hotărârii.

Legea prevede o derogare de la dreptul comun în ceea ce priveşte durata termenului. Termenul de apel sau de recurs, prevăzut de art. 619 alin. 1 c.proc.civ., are aceeaşi durată, chiar dacă calea de atac este îndreptată împotriva modului de rezolvare a unei cereri accesorii. De altfel, însăşi procesul de divorţ are un caracter unitar, întrucât toate cererile accesorii se află într-un raport de dependenţă faţă de acţiunea principală. În asemenea situaţii, operează o prorogare de competenţă, în sensul că instanţa investită cu acţiunea de divorţ va soluţiona si cererile accesorii. Prin urmare şi hotărârea pronunţată va avea un caracter unitar, în sensul că ea trebuie să cuprindă soluţii cu privire la toate cererile supuse judecăţii. Consecinţa firească este aceea că şi termenul are acelaşi caracter , altfel ar însemna că una şi aceeaşi hotărâre să fie supusă mai multor termene de recurs, în raport de partea din hotărâre care se atacă .

Alte discuții în legătură

Autoritate parinteasca danyela2003 danyela2003 Autoritatea părintească în privinţa minorei , se va exercita de către reclamanta pârâtă. Stabileşte locuinţa minorei la reclamanta ... (vezi toată discuția)
Termen de apel pentru partaj bunuri comune tonidi tonidi Buna ziua, Poate sa-mi spuna cineva care este termenul de apel pentru o sentinta privind partaj de bunuri comune? Multumesc. (vezi toată discuția)
Divort gyuly_11 gyuly_11 buna ziua, am div pe 17 sept, intrebarea este, pot sa-mi cumpar casa din banii obtinuti din vz. casei in urma partajului, tinand cont ca sentinta nu este ... (vezi toată discuția)