avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Activitate gwendolen

Activitate gwendolen

Dorim sa incheiem un act aditional de modificare a duratei timpului de munca si repartizarea acestuia, la un contract cu timp partial (6 ore), individualizat, o perioada fixa, si una flexibila. Din coroborarea articolelor relevante ale Codului Muncii, nu sunt convisa ca se poate aplica la contractele cu timp partial ci doar la cele cu norma intreaga.

Rog o opinie. Multumesc

O fracțiune de normă de ...... ore/zi, 30 ore/săptămână ....... ore/lună;
a) Repartizarea programului normal de muncă se face: în zilele ...................., între orele ...................., sau ..Individualizat................. (inegal/schimburi/flexibil/ individualizat, etc.), după cum urmează:
• O perioada fixa, in intervalul orar 12.00 – 15.00,
• O perioada flexibila, in care angajatul isi alege orele de sosire si de plecare, cu respectarea timpului de munca saptamanal.
b) Programul de muncă se poate modifica cu acordul partilor sau în condițiile regulamentului intern/contractului colectiv de muncă aplicabil.
c) Nu se vor efectua ore suplimentare, cu excepția cazurilor de forța majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente sau înlăturării consecințelor acestora.
Buna ziua, rog raspuns de specialitate: Potritiv prevederilor hotararii 300/2006 privind cerintele minime de securitate si sanatate pentru santierele temporare si mobile, beneficiarul poate potritiv art.7 din hotararea sus metionata sa desemneze ca si coordonator in materie de securitate si sanatate pe durata lucrarii pe coordonatorul antreprenorului si eventual cu avizare(verificare) a documentatie de catre specialistii beneficiarului in domeniul SSM?
Răspuns la discuția Contract colectiv de munca
Multumesc frumos
Buna ziua, am urmatoarea situatie: la societatea unde imi desfasor activitatea am inceput negocierea unui nou CCM. Avand in vedere specificul activitatii societatii precum si faptul ca partenerii dialogului social se afla in locatii diferite, s-a propus si agreat ca intalnirile de negociere sa poata fi realizate si prin mijloace electronice online. Intrebarea mea este daca procesele verbale incheiate conform calendarului reuninilor pot fi semnate combinat (electronic+olograf cu mentiunea aceasta in primul proces verbal incheiat) sau este cerinta legala imperativa pentru semnatura olografa. Multumesc
Buna ziua, poate angajatorul subordona serviciul intern de prevenire si protectie directorului tehnic? Prevederea legala este clara, dar in practica ati intalnit astfel de situatii? Multumesc