avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... serviciu intern de prevenire si protectie
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

serviciu intern de prevenire si protectie

Va rog sa-mi spuneti daca activitatile specifce serviciului intern de prevenire si protectie se pot desfasura in acelasi compartiment (aflat in subordinea DG ) in care se desfasoara si activitatile specifice sistemului de management integrat calitate-mediu-SSM. Conducatorul compartimentului detine toate competentele necesare (cf legislatiei SSM si standardelor de calitate-mediu-SSM)
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:05, 7 Aprilie 2022
Buna dimineata.
Conform HG 1425/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, un lucrator din cadrul SIPP poate desfasura doar activitate de SSM, ca ocupatie principala, si, in subsidiar, si activitati de Prevenire si protectie PSI, si protectia mediului.
HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-Art. 24 (1) Serviciul intern de prevenire si protectie se organizeaza in subordinea directa a angajatorului ca o structura distincta.
(2) Lucratorii din cadrul serviciului intern de prevenire si protectie trebuie sa desfasoare numai activitati de prevenire si protectie si cel mult activitati complementare cum ar fi: prevenirea si stingerea incendiilor si protectia mediului.
(3) Angajatorul va consemna in regulamentul intern sau in regulamentul de organizare si functionare activitatile de prevenire si protectie pentru efectuarea carora serviciul intern de prevenire si protectie are capacitate si mijloace adecvate.
Multumesc
Buna ziua, poate angajatorul subordona serviciul intern de prevenire si protectie directorului tehnic? Prevederea legala este clara, dar in practica ati intalnit astfel de situatii? Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In practica se poate, dar este ilegal. In cazul unui control ITM/ Inspectia muncii, angajatorul poate fi amendat contraventional si primi prin PV de control, o masura obligatorie - respectarea legislatiei in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii salariat - responsabil ssm ? oanaportar oanaportar HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor mentioneaza: -art.29 al.(2) Serviciul de ... (vezi toată discuția)
Componenta unui serviciu intern de prevenire si protectie la societati cu 500-1000 angajati. Theo3000 Theo3000 Intrebare: - Legislatia de specialitate prevede numarul de lucratori desemnati SSM raportat la numarul total de angajati (?), respectiv care ar fi componenta ... (vezi toată discuția)
Serviciul intern de prevenire si protectie vis a vis de lucratori desemnati prin decizie marivasi marivasi Daca intr-o unitate trebuie sa fie constituit serviciul intern de prevenire si protectie cf legii mai trebuie numit unul sau mai multi lucratori desemnati prin ... (vezi toată discuția)