avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Activitate ElenaRosoi777

Activitate ElenaRosoi777

Multumesc mult pentru amabilitate :-)

Se mai poate deschide un nou dosar daca sentinta a fost declarata definitiva..?

ANAF intentioneaza sa treaca la executarea silita (chiar daca intre timp in M.O. a fost publicata decizia CCR de neconstitutionalitate).
Cum se poate anula o amendă stabilită prin sentință judecătorească definitivă declarată ulterior neconstituțională de CCR (in data de 15 Februarie - este vorba de amenzile pentru nepurtarea măștilor).
Mulțumesc
Multumesc frumos :-)
Este vorba de un contract de comodat incheiat DOAR pentru primirea unei autorizatii de parcare de la Primarie pe adresa de domiciliu a Administratorului...
Care sunt implicațiile fiscale ale încheierii unui contract de comodat pentru un autoturism (care e proprietatea unei firme) intre Administratorul acelei firme (asociat unic) și firma respectivă..?
Societatea mai poate deduce cheltuielile cu acel autoturism?
Mulțumesc frumos
Intrebare referitor la completarea coloanei 8 ("Dividende platite") din Declaratia 205:
As dori sa stiu cum se completeaza pentru categoria "Venituri din dividende" coloana 8 ("Dividende platite"): cu suma bruta sau cu suma neta (care ramane dupa scaderea impozitului de 5%)?
Multumesc :-)
Buna ziua,
In documentul cu Raspunsuri la Intrebari publicat sambata pe site-ul ITM in legatura cu noua versiune Revisal (6.0.8.) ei scriu asa:
3.9. Înregistrarea reducerii timpului de muncă a salariaţilor în baza OUG 132/2020
1. Pentru utilizatorii aplicaţiei Revisal:
În versiunea 6.0.8 a aplicației Revisal, pentru toate tipurile de contract – cu excepția tipului Contract individual de muncă tineri dezavantajați (Legea 189/2018), cu tipul de normă Normă întreagă, se poate opera modificarea tipului de normă, din Normă întreagă, în Normă întreagă conform OUG 132/2020,
Valoarea salariului de bază lunar brut nu se modifică în sensul diminuării acesteia, corespunzător reducerii timpului de muncă, și nu se înregistrează nici indemnizaţia aferentă orelor de muncă efectiv prestate ca urmare a reducerii timpului de muncă.
...
2. Pentru utilizatorii care generează registrul din sisteme proprii de evidenţă:
(aici, pentru aces caz, nu au facut nici o precizare referitor la modul de completare a salariului)

Multumesc frumos
Revisal 6.0.8 - declararea perioadelor Kurzarbeit (OUG132)

In situatia in care se generează Registrul electronic al din sisteme proprii de evidenţă, cum anume se completeaza campul <Salariu> in fisierul care se transmite la ITM pentru ('TimpOUG132', 'NormaOUG132')...?
A. Se trece salariul intreg, care era valabil inainte de trecerea la regimul de lucru de lucru redus?
sau
B. Se trece salariul diminuat, corespunzator regimului de lucru redus?
Multumesc frumos
Articolul 112(1) din Legea soc. comerciale prevede:
Pentru validitatea deliberărilor adunării generale ordinare este necesară prezenţa acţionarilor care să deţină cel puţin o pătrime din "numărul total de drepturi de vot".
Intrebare: Ce inseamna "numărul total de drepturi de vot"...? Adica, daca doar 1 actionar care detine 80% din actiuni este prezent la AGA, se considera ca este indeplinita cerinta legata de cvorum...?
Multumesc frumos
Răspuns la discuția CASS Dividende
Multumesc frumos :-)