avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Referitor la noul mod de calcul al indemnizatiei ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Referitor la noul mod de calcul al indemnizatiei pentru concedii ...

Referitor la noul mod de calcul al indemnizatiei pentru concedii medicale (Cf. Legii 141/2025 - ART IX)

In cazul in care un angajat aduce un certificat medical pentru boala obisnuita pentru 7 zile, apoi vine cu un nou certificat medical pentru 7 zile (eliberat in continuarea primului) ce procente se aplica la calculul indemnizatiei?
A. Calculul se face individual, pentru fiecare certificat, aplicand procentul de 55%
sau
B. Avand in vedere ca al doilea certificat medical este eliberat "In continuarea" primului, cumuland astfel 14 zile, se face un calcul global, rezultand astfel procentul de 65%

Apare si intrebarea: avand in vedere ca primele 5 zile se suporta de catre angajator, se considera ca acestea ar fi primele zile ale primului concediu? Sau si primele 5 zile ale celui de-al doilea concediu..?

Multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Ajutor concediu medical rodia rodia Am urmatoarea situatie: In luna febr.2010 am avut un c.medical cu cod indemnizatie 06(urgenta chirurgicala). In luna martie am 2 concedii medicale pt.acelasi ... (vezi toată discuția)
Cum este calculata plata cm? petro250 petro250 Sunt in somaj de 11 luni. In luna iunie 2012 am beneficiat de 10 zile concediu medical (din care 8 zile lucratoare si 2 zile nelucratoare) eliberat de medicul ... (vezi toată discuția)
Care este durata prenatalului? Marin Mihai Marin Mihai Buna seara. Vreau sa stiu si eu cu cat timp inainte de nastere se poate intra in prenatal si care este diferenta financiara intre concediul medical ... (vezi toată discuția)