avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Activitate roxanav

Activitate roxanav

Buna ziua,

Va pot ajuta eu, am mai avut cauze pe acesta tema.
Buna ziua,

Va pot ajuta eu, am mai avut cauze pe acesta tema.
Răspuns la discuția Comunicare minuta
Problema care se ridica era urmatoarea, avand in vedere dispoz. art.102 alin.2 c.pr.civ., in cazul in care am facut o cerere si mi s/a comunicat minuta, ma aflu intr=unul din cazurile de echipolenta? Hotararea a fost data in civil. Hotararea nu a fost motivata.
Imi cer scuze ca am fost asa eliptica, si iti multumesc pentru faptul ca mi-ai luat in considerare intrebarea.
Răspuns la discuția Comunicare minuta
civila
Răspuns la discuția Comunicare minuta
hotarare judecatoreasca
Daca am facut cerere de eliberare a minutei si am obtinut-o din acel moment in curge termenul de recurs sau de la comunicarea efectiva a hotararii?
Discuție Taxa de poluare
Ce parere aveti, se poate introduce o actiune de restituire a taxei de poluare fara a parcurge procedura prealabila? Problema e urmatoarea, desi nu am primit o decizie de impunere am achitat taxa in august 2009, si nu am contestat nimic. Daca fac acum o cerere de restituire la instanta va fi considerata tardiva pentru ca au trecut mai mult de 6 luni?
Intrebarea mea are la baza tocmai evolutia acestei institutii in cadrul contractului de leasing. initial in contractele de leasing era specificat "avans din valoarea reziduala". pe parcursul timpului insa a ramas doar denumirea de avans. Exista opinii in dctrina care sustin ambele pareri. Si daca totusi s-ar admite ca e parte din valoarea reziuala a bunului, care este temeiul juridic al acestei actiuni? Eu m-am gandit la plata nedatorata
Care este natura juridica a avansului in contractul de leasing?
a) parte a pretului folosintei bunului
b) avansul din valoarea reziduala

Daca raspunsul coresct este b), care este calea de a obtine in instanta recuperarea acelui avans?
Am o hotarare judecatoreasca prin care mi se acorda penalitati de intarziere pentru neplata comisionului pana in data de 13.08.2008, data la care prataul a achitat comisionul. Pot sa formulez o nou cerere prin care sa cer dobanda legala la penalitatile neachitate, pana la ora actuala?