avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate mvasilescu

Activitate mvasilescu

As dori sa stiu daca munca de la domiciliu constituie loc de munca izolat (art 5 din HG 1091/2006) si daca pentru salariatii care isi
desfasoara activitatea de la domiciliu examenele medicale de medicina muncii trebuie sa le includa si pe cele aferente riscului de lucru in conditii de izolare (fisa 141 din HG355/2007)
Intr-o unitate cu profil de servicii IT&Tc este obligatia Compartimentului de Securitate si Sanatate in Munca sa asigure dotarea lucratorilor cu masti, manusi de protectie si dezinfectant de maini/auto impotriva noului coronavirus si daca DA, care este temeiul legal?
Răspuns la discuția SSM pentru munca la domiciliu
Multumesc
Am doua colege care lucreaza de acasa (una 8 ore/zi, cealalta 2 ore/zi). Va rog sa-mi spuneti daca trebuie facute examenele medicale de medicina muncii si instruirea SSM pentru aceste colege.
Răspuns la discuția SIPP - lucrator desemnat
Asa este, va multumesc pentru raspuns. Atributiile lucratorilor pe linie de SSM, in afara de cele prevazute de legislatie se mai stabilesc pe functii/loc de munca cf PPP, instructiunilor proprii SSM, deciziilor pe linie de SSM. Afirmatia la care va referiti nu era de sine statatoare, ci era in contextul discutiei privind componenta SIPP.
Va multumesc pentru raspuns. As completa afirmatia dvs ,,Toti lucratorii pe care angajatorul considera ca sunt necesari pentru a efectua activitatile de prevenire si protectie in unitate vor fi membrii ai serviciului intern de prevenire si protectie indeplinind conditiile de pregatire" cu ,,si indeplinind prevederile art 24 alin (2) din HG 1425:2006".
Persoanele din SIPP-le teritoriale pot fi numite dintre cele care desfasoara activitati de natura tehnica in unitate? (a se vedea art 24 alin (2) din HG 1425:2006).

La fel, lucratorii desemnati in punctele de lucru pot fi numiti dintre lucratorii care desfasoara activitati de natura tehnica in unitate? (a se vedea art 8 alin (6) din legea 319:2006).
Daca exista SIPP la sediul central din Bucuresti al unitatii care are mai multe puncte de lucru distribuite teritorial, pot fi nominalizati lucratori desemnati in punctele de lucru din cadrul personalului care desfasoara preponderent activitati tehnice?
As doriu sa stiu daca intr-o societate poate exista in acelasi timp SIPP si lucratori desemnati sau sunt doua forme diferite de organizare a activitatii de SSM
Răspuns la discuția CSSM legal intrunit
La noi in societate in decizia CSSM sunt nominalizati 4 reprezentanti ai lucratorilor, angajatorul ca si presedinte CSSM, 3 reprezentanti al angajatorului si secretarul CSSM (care stiu ca nu are drept de vot). Nu se mentioneaza in decizie medicul de medicina muncii, care din cate stiu, oricum nu are drept de vot. Va rog sa-mi spuneti daca o intrunire a acestui CSSM este legal constituita daca participa 3 reprezentanti al lucratorilor, 2 reprezentanti ai angajatorului si secretarul CSSM (nu-mi este clar cum se calculeaza ,,sa fie prezenti jumatate plus unu" din membrii CSSM)