avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... conturile bancare deschise inainte de casatorie de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

conturile bancare deschise inainte de casatorie de unul dintre ...

conturile bancare deschise inainte de casatorie de unul dintre soti, devin automat bunuri comune dupa casatorie?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:42, 26 Aprilie 2025
Bună ziua,

Nu.
Pot deveni bunuri comune doar dacă la momentul căsătoriei aleg regimul comunității convenționale și precizează acest lucru. Citiți acest topic, o să vă dați seama din răspunsuri despre ce e vorba:
www.avocatnet.ro/forum/discu...
conturile in sine nu sunt bunuri, sunt o materializare a unui contract bancar.
ceea ce va intereseaza sunt depunerile, adica banii depusi inainte de casatorie sau dupa casatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri comune fiind căsătoriți Sabie alyna Sabie alyna Bună ziua doresc sa fac o intrebare, Eu sunt căsătorită de 4 ani de zile si inainte de căsătorie primaria unde sa facut căsătoria nia cerut sa ... (vezi toată discuția)
Am avut o casă anterior casatoriei dar am făcut o greșeală ... majestik majestik Am avut o casă anterior casatoriei dar am făcut o greșeală la care mi-a atras atenția și notarul,am lăsat acea casă în regimul matrimonial cu bunuri ... (vezi toată discuția)
Contract prenupțial / bunurile de dinainte de căsătorie Hapciu1 Hapciu1 Buna ziua. Bunurile obtinute inainte de casatorie, vor deveni bun comun dupa casatorie? Exista vreo lege care stipuleaza aceste lucruri? Multumesc (vezi toată discuția)