Buna seara.
Am un mic restaurant in piata agroalimentara a orasului. Contoarul de curent se afla in stradă ,la aprox 100 m de locația mea , pe un stâlp,deci exista accesa el 24/24..
In ultimii 3 ani au trecut pe la contoar pentru a face regularizare cei de la Enel ,firme terțe cu care aveau aceștia contract , chiar și poștașul , dar nu s-a putut citi, geamul ,stat în ploaie și intemperii, fiind complet mat. Toți bifau in tableta și plecau.
Săptămâna trecută au venit și au schimbat geamul, diferența de consum între estimare și consumul real fiind de aproape 3500 de kw in minus.
Întrebarea mea este următoarea. Există și pentru consumatorii noncasnici obligativitatea firmelor de distribuție de a face regularizare odată la 3 luni, că și în cazul celor casnici?
Ca să știu cum abordez problema mai departe.
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Buna ziua. Întâmpin urmatoarea problema : bunica (90 de ani, 1300 de lei pensie de urmaș) locuiește într-un bloc cu doua etaje. Vecinii de la ultimul etaj, din motive pur estetice, au hotărât înlocuirea acoperișului la bloc, fara sa existe infiltrații sau alte probleme. Costul reparației ,undeva puțin peste 4000 de lei de apartament. Bunica nu are acești bani, nici rata de 700-800 de lei pe lună nu își permite, așa cum i-au propus, mai ales pentru un moft. Lucrarea nu respectă nimic din cerințe, nu exista o licitație, nici caiet de sarcini, nu știu să se fi făcut o adunare a asociației de proprietari. Vecinii de la ultimul etaj o amenință cu executarea silita.
Ce se poate face in acest caz? Poate fi obligată la plata unei lucrări care nu este o necesitate, cu o suma care îi depășește net venitul?
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri .
Speta mea este urmatoarea : in 2017 am achizitionat prin licitatie, in piata agroalimentara a orasului,un spatiu comercial si un mic restaurant (100 mp, 24 de locuri ). Constructiile sunt provizorii,spatiul comercial nu a fost utilizat niciodata,desi de 2 ani incercam inchirierea lui,nu a fost nimeni interesat,fiind un oras mic. Problema sta in felul urmator : desi cladirile sunt proprietate privata,singurul in care exista activitate fiind restaurantul, terenul este al pietei,iar chiria este fabuloasa -aproape 3000 de lei pe luna. Mai mult,in momentul licitatiei,nu s-a stiut nimic de aceasta chirie. Suntem in situatia in care,practic tot la 2 ani mai cumparam odata spatiile,iar primaria nu este dispusa sa lase din mana "vaca de muls". Intrebarea este urmatoarea : exista vreun vid legialativ care sa ne permita sa cumparam sau sa concesionam terenul pe un numar mai mare de ani ? Am reusit cu greu sa fim la zi pana acum cu toate datoriile,insa in contextul actual ajunge sa ne fie imposibil.
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat si pentru raspuns.