avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Activitate Diurpaneus

Activitate Diurpaneus

Pe mine ma interesa cu privire la garanția de buna execuție constituita prin scrisoare bancara, asigurare sau achitata cu cash în termenul maxim prevazut de lege și înainte de începerea executării contractului.

Înțeleg ca exista și varianta cu retineri succesive, atunci când contractul se poate derula, urmând sa fie reținută garanția de buna execuție din facturile emise. Consider ca varianta cu retineri succesive este mai utila în cazul contractelor de lucrări nu și de furnizare de produse.

In cadrul colectivului din care fac parte, au fost persoane care au spus ca un contract poate fi derulat și fără constituirea garanției de buna execuție, deși aceasta a fost prevazuta în DEPO sub forma de Scrisoare/Asigurare sau cash, înainte de semnarea contractului sau într-un termen de max. 10 zile de la semnarea acestuia.

Din punctul meu de vedere, un contract nu poate fi derulat, executat sau nu intra în vigoare decât după ce se constituie garanția de buna execuție, iar în cazul în care furnizorul nu face dovada deschiderii garanției de buna execuție, atunci achizitorul poate lua măsuri împotriva acestuia, respectiv prin retinerea garanției de participare sau alte măsuri prevazute de lege, dacă sunt ....
Mulțumesc!
Mulțumesc!
Este răspunsul pe care îl așteptam.
Mulțumesc!
Este răspunsul pe care îl așteptam. :)

In speranţa că nu cer prea mult, dacă se poate un articol de lege care sa menționeze că: GBE trebuie sa fie "constituită înainte de începerea executării contractului"

precum și că: "Dacă nu se constituie in termen de maxim 15 zile de la data semnării contractului, AC are dreptul sa reţină garanţia de participare."

Mulţumesc anticipat!
Va mulțumesc pentru răspuns.

Situația mea se refera la un contract de furnizare de produse, nu de lucrări și as dori totuși dacă se poate un răspuns punctual.

Va mulțumesc!
Am câteva întrebări privind garanția de buna execuție a contractelor de achiziții publice, deoarece nu am găsit o reglementare legala clara în acest sens:

1. În primul rand, un contract de achiziție publica intra în vigoare sau poate produce efecte doar după deschiderea garanției de buna execuție?.

2. Se poate începe derularea unui contract fără sa fie depusa garanția de buna execuție și ulterior sa condiționam efectuarea recepției, respectiv plata facturii de deschiderea garanției de buna execuție;

3. Este garanția de buna execuție o cerința de valabilitate a contractului de achiziții publice? Trebuie specificat clar în contract o clauza în acest sens?;

Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Va multumesc!
1. eu nu am gasit in CAEN (511) decat intermedieri de produse, la lucrari nu am gasit nicio referire. sau poate nu stiu eu sa ma uit. Ce cod credeti ca s-ar potrivi pentr servicii de intermediere lucrari?
1. Va rog sa ma sfatuiti ce cod CAEN se poate folosi pentru activitati de intermediere lucrari. Efectiv, activitatea se refera la identificarea de noi clienti pentru beneficiar, cu mijlocirea acceptarii ofertei acestuia (constructii, intretinere constructii, reparatii etc).

2. ce model de contract se poate folosi in cazul acestor activitati de intermediere lucrari.

multumesc anticipat.
Cum putem sa intram in posesia unui apartament abandonat din cadrul asociatiei noastre. Proprietarul a decedat si nu are mostenitori. Mentionam ca pe acest apartament s-au adunat restante fata de asociatie si alti furnizori. Asociatia doreste sa intre in posesia acestui apartament pentru a-l face spatiu administrativ. Asociatia este dispusa sa suporte toate restantele fata de furnizori si asociatie. Va multumesc anticipat.