avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Activitate wolly

Activitate wolly

Va aflati in eroare! Conform legii 230/2007 si a metodologiei de aplicare, asociatia de proprietari poate institui o TAXA de curatenie si dezinfectare pentru detinatorii de animale, caini, pisici,etc.

Situatia a mai fost discutata pe acest forum in cazul unui locatar ce detine 3-4 caini si 2 pisici.
ok, multumesc,
cu stima
OK. Care ar fi temeiul legal prin care asociatia ar putea impune taxe sau cote/persoane la intretinere pentru aceasta situatie, in cazul in care persoana vizata ar da in judecata asociatia de proprietari pentru abuz sau stiu eu neintemeiate ca temei legal?
Buna tuturor!
As dori sa va supun atentiei, o situatie poate de interes general, avand in vedere ca este des inalnita prin unele asociatii de proprietari.
Avem o vecina , ''iubitoare de animale'', care detine 3 caini lupi adulti , un canish, si doua pisici, intr-un apartament de 3 camere, situat la etajul 2/4.
Fac precizarea ca toti suntem iubitori de animale, in sensul ca acceptam si suntem dispusi sa avem un catel de apartament si nu o gradina zoologica.
Problema de fond este ca suntem exasperati de larma animalelor de peste noapte, de disconfortul dat de parul canin scuturat zilnic de proprietara la fereastra de unde implicit nu putem tine deschisa o fereastra pe timp de vara, cat si ironia exasperarii, aduce si ingrijeste in jurul blocului alti caini comunitari ai cartierului..si deci...resturi alimentare, fecale etc.
CE PUTEM FACE?#-o
Politia :veni-vedi-vici, se rezuma la a promite amenzi vecinilor deranjati si evident la proprietara
Pe linie de asociatie ce penalitati ii putem impune si care este temeiul legal?
Ce altceva putem face, fara un temei legal clar? in situatia in care si mediul legislativ ezita sa promoveze legi clare care sa puna mai presus de toate Omul si nu animalul, sa respecte dreptul la o viata linistita.

Buna ziua!
Bunicul meu a avut 4 copii, a,b,c,d. In 1983 fiul c decedeaza, in 1986 se stinge si bunicul.In 1990 a,b si d (fara urmasii lui c) fac succesiunea dupa bunicul si cedeaza lui b casa si terenul in suprafata de x, fiind toata masa succesorala la aceea vreme a bunicului.In 1991, a face cerere in baza legii 18 si trece toti urmasii, a,b,c si d,pentru reconstituirea dreptului de proprietate a bunicului si se emite titlu de proprietate cu suprafetele existente la registru din 1956(intravilan x+y , extravilan 2 loturi) cu greseala trecerii in titlu a lui c,predecedat si a unui urmas a acestuia.In 1991, b decedeaza ,iar copii si sotul supravietuitor fac succesiunea si trec in certificatul de mostenitor pe baza unui proces verbal emis de primarie, o suprafata mai mare decat rezulta din certificatul de mostenitor initial cat si din titlul bunicului, x+y+z.
Intrebare: a) in titlu de proprietate al bunicului cine trebuie sa fie trecut c predecedat sau urmasii acestuia?
b) Urmasii lui b vor sa iasa din indiviziune cu terenul trecut in certificatul de mostenitor, adica x+y+z (care nu se regaseste in titlu)fara sa tina cont ca a si d au cedat doar suprafata x lui b si ca suprafata x+y s-a constitut in baza cererii lui a (legea 18/91)Intrebare: daca titlul a fost emis in baza cererii lui aurmasii din titlu au dreptul de a revendica diferentele de suprafete fata de cele trecute in primul certificat de mostenitor si a cere anularea sau modificarea certificatului intocmit dupa decesul lui b
Răspuns la discuția succesiune dificila
1)Bunicul ''Z'' a avut 4 copii: A,B,C,D. Z a decedat in 1986.Bunica a decedat in 1969.
''D'' fiul lui Z a decedat in 1983, si are doi copii
2)la data decesului bunicul a avut casa si 250m teren din jurul ei
3)prin reconstituirea dreptului de proprietate, 1ha si 1500mp, dupa cum urmeaza:
7700mp extravilan, 3800mpintravilan din care 120mpcurti,constructii.
reconstituirea dreptului de proprietate s-a facut in baza legii18/1991la cererea lui A tatal meu, decedat in 1998.
4)sunt doua certificate de mostenitor:primul dupa Z in care A si C cedeaza lui B dreptul lor de mostenire la casa si cei 250mp in anul 1990, si al doilea dupa B in care copii si sotul supravietuitor ai lui B trec in certificatul de mostenitorin afara de alte bunuri imobile si casa si terenul de 4400mp
5)Sunt doua titluri separate, fiecare cu rolul ei etc
Răspuns la discuția succesiune dificila
În 1990 Asi C cedează dreptul de mostenire asupra casei si terenului de 250m fara sa renunte la bunurile imobile ce s-au constituit in baza legii 18/1991, terenuri care au fost trecute in titlu ca urmare a cererii efectuate de A. în arhiva notariatului de stat nu se gasesc declaratii in scris ca A si C au cedat si dreptul de mostenire asupra altor bunuri ce s-au constituit ulterior.Daca cedau nu efectua cerere de restituire a pamăntului in baza legii 18/1991
Mostenitorul C este in viata si sustine acest lucru
Vă rog să mă ajutati să înţeleg:
Bunicul meu a avut 4 copii:A,B,C,D.
Cel mare A, tatăl meu, a locuit cu bunicul în aceeaşi curte, două case diferite, două titluri de proprietate diferite, la îngrijit 20 de ani până la deces în 1986.
În 1990, tatăl meu A şi sora lui C cedează surorii lor B, fără moştenitorii lui D,decedat în 1983, casa bunicului şi 250m fără să declare în scris la notar ca renuntă la întreaga masa succesorala , cum a trecut notarul în certificatul de mostenitor.
În anul 1991 în baza legii 18, tatăl meu A face cerere de restituire a pământului bunicului conform registrului agricol din 1956, şi se eliberează titlu de proprietate pe numele bunicului decedat şi a celor 4 copii A,B,C,D - cererea a fost facută de tatăl meu,A şi a trecut si fratii lui B,C,D fără ca aceştia să semneze.
În 1993 sora lor B,mătuşa mea, decedează ,iar copii acesteia şi soţul supravietuitor efectuează succesiunea după B, si pe lângă alte bunuri imobile, trec in certificatul de moştenitor si casa bunicului dar o altă suprafata de teren 4400m, se pare că primăria a eliberat un proces verbal. în titlul bunicului sunt 3800m teren intravilan şi 7700m extravilan.
Prin urmare, vreau să ştiu dacă am şanse să împart în mod egal cu ceilalţi moştenitori terenul bunicului pe care şi l-au trecut moştenitorii lui B în certificatul de mostenitor şi evident terenul extravilan.
Vă mulţumesc!