avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Buna ziua!
Bunicul meu a avut 4 copii, a,b,c,d. In 1983 fiul c decedeaza, in 1986 se stinge si bunicul.In 1990 a,b si d (fara urmasii lui c) fac succesiunea dupa bunicul si cedeaza lui b casa si terenul in suprafata de x, fiind toata masa succesorala la aceea vreme a bunicului.In 1991, a face cerere in baza legii 18 si trece toti urmasii, a,b,c si d,pentru reconstituirea dreptului de proprietate a bunicului si se emite titlu de proprietate cu suprafetele existente la registru din 1956(intravilan x+y , extravilan 2 loturi) cu greseala trecerii in titlu a lui c,predecedat si a unui urmas a acestuia.In 1991, b decedeaza ,iar copii si sotul supravietuitor fac succesiunea si trec in certificatul de mostenitor pe baza unui proces verbal emis de primarie, o suprafata mai mare decat rezulta din certificatul de mostenitor initial cat si din titlul bunicului, x+y+z.
Intrebare: a) in titlu de proprietate al bunicului cine trebuie sa fie trecut c predecedat sau urmasii acestuia?
b) Urmasii lui b vor sa iasa din indiviziune cu terenul trecut in certificatul de mostenitor, adica x+y+z (care nu se regaseste in titlu)fara sa tina cont ca a si d au cedat doar suprafata x lui b si ca suprafata x+y s-a constitut in baza cererii lui a (legea 18/91)Intrebare: daca titlul a fost emis in baza cererii lui aurmasii din titlu au dreptul de a revendica diferentele de suprafete fata de cele trecute in primul certificat de mostenitor si a cere anularea sau modificarea certificatului intocmit dupa decesul lui b
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 18:07, 2 Septembrie 2009
este mult prea incalcita speta, lipsesc unele detalii.
va sfatuiesc sa mergeti sa consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dificila wolly wolly Vă rog să mă ajutati să înţeleg: Bunicul meu a avut 4 copii:A,B,C,D. Cel mare A, tatăl meu, a locuit cu bunicul în aceeaşi curte, două case ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate pe numele mostenitorilor Apollo_ro Apollo_ro Avem un titlu de proprietate eliberat in baza legii 18/1991 care zice asa: Cetatenii - vezi verso (1. X, 2. Y, 3. Z), mostenitorii defunctei A, primesc in ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune Pompiliu67 Pompiliu67 Succesorii lui z decedat sunt x si y. Renunta la succesiune persoana x, prin declaratie notariala. Se elibereaza certificat de unic mostenitor pentru y. ... (vezi toată discuția)