Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi

Webinar Premium LIVE: Riscuri și obligații privind combaterea spălării banilor. Joi, 1 Iulie, de la ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate RamonaTache

Activitate RamonaTache

Prin cererea de valoare redusa pot solicita penalitati de intarziere?
In contract sunt prevazute penalitati de 0.5% pe zi de intarziere, nu dobanda legala .
In caz afirmativ se va calcula si indica cuantumul sau se va indica doar procentul si data de la care se calculeaza?
Am primit la sediul societatii ( un SRL) o adresa de la Agentia Nationala de Integritate prin care ni se solicita sa oferim relatii cu privire la un colaborator persoana fizica, inclusiv veniturile incasate si copie dupa contractul de colaborare.
Care este temeiul legal in baza caruia avem obligatia de a pune la dispozitie toate actele solicitate ? exista riscul sa intram in conflict cu colaboratorul in cazul in care furnizam situatia veniturilor?
Exista vreun risc pentru creditorul cedent in cazul in care incheie un contract de cesiune de creanta cu titlu oneros, prin care cedeaza catre service-ul care a reparat masina creanta constand in despagubirea care trebuie achitata de societatea de asigurare RCA? Poate fi obligat ulterior la vreo diferenta de plata ? Ce inseamna contractul de cesiune cu titlu oneros? implica costuri pentru creditorul cedent?
Imi puteti indica, va rog un text de lege, unde se mentioneaza care sunt functiile asimilate celor de conducere?


Multumesc
Functia de sef birou respectiv sef serviciu/departament este considerata functie de conducere sau de executie? Care este termenul de preaviz in caz de demisie care se va mentiona in contractul de munca, pentru un salariat incadrat pe o astfel de functie?

Multumesc.
Un SRL care are activitate principala organizarea de cursuri de formare profesioana (caen 8559) si este autorizat de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara este scutit de TVA ? sau este este necesar sa fie autorizat si de catre Ministerul Muncii pentru a beneficia de acesta scutire ?

Multumesc.
Am primit o notificare de la un tert, trimisa prin intermediul executorului judecatoresc. Unde trebuie sa trimit raspunsul la aceasta notificare ? la executor sau direct persoanei care m-a notificat?
Multumesc.!
O persoana pensionata pe caz de boala, cu drept de lucru 4 ore pe zi, poate realiza venituri din activitati independente ?
Deducerea pentru un salariat cu salariu minim brut pe economie si fara alte venituri este aceeasi si pentru norma intreaga de 8 ore si pentru norma de 2 ore ?
Daca o persoana fizica este in somaj tehnic poate realiza venituri din activitati independente ( ex .intrermediere asigurari)? Este afectata indemnizatia de somaj , risca sa fie obligata la returnarea indemnizatiei?