avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Activitate Florin-Marius

Activitate Florin-Marius

Ar fi interesant un raspuns acum in 2023! Chiar m-ar interesa subiectul!

Este cineva in cunostinta de cauza care ne poate ajuta cu un raspuns?
Multumesc!
Este normal ca un imobil executat silit dupa ce a fost redus cu 25%, la termenul 3 sa fie din nou la pretul de pornire initial?

Executorul afirma ca are deja oferta la pretul initial si de aceea a procedat asa!
La multi ani, tuturor!
Sa avem un 2023 plin de realizari!

Exista vreo procedura speciala pentru evacuarea persoanelor cu dizabilitati in urma adjudecarii unui imobil executat silit?

Nu am gasit nicio info pt aceasta speta!
Buna seara!

Doresc si eu o lamurire cu privire la suspendarea unei licitatie, la termenul III. Un imobil a fost scos la licitatie in contul falsului adjudecatar, dupa ce acesta a adjudecat imobilul la termenul II cu pretul de 75% din valoarea evaluata.

Eu am depus o oferta mai mica decat pretul de pornire (adjudecat de falsul adjudecatar) in ideea ca se vor mai depune oferte si in licitatie voi oferta in functie de celelalte oferte.

Din nefericire pentru mine nu s-au mai depus si alte oferte si in ziua licitatiei mi s-a comunicat verbal la sediul BEJ ca licitatia s-a suspendat la cererea creditorului (o institutie de recuperare credite).

Intrebarea mea este: ar fi trebui sa primesc macar un email in acest sens sau un document la fata locului? Nici macar cererea de restituire garantie nu m-au lasat sa o completez motivand ca o sa mi-o completeze doamna de la front desk (receptie).

In acest scenariu se poate interpreta ca eu nici macar nu m-am prezentat la licitatie, fara o dovada transmisa din partea lor, nu-i asa? Eu am asteptat pana la ora la care ar fi trebuit sa inceapa licitatia, dar nu s-a mai intamplat nimic si am plecat, oricum nimeni nu m-a mai bagat in seama dupa ce mi-au comunicat inainte cu 10 min de termenul stabilit ca s-a suspendat licitatia respectiva.

As dori sa aflu daca BEJ-ul a procedat corect, conform CPC. Exista vreo obligativitate ca BEJ sa imi arate vreo dovada (la solicitarea mea) sau sa imi transmita vreun document prin care sa demonstreze ca o licitatie a fost suspendata de catre creditor?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Cota indiviza teren?!
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns sau cu un articol de lege care trateaza acest aspect?
Multumesc!
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns sau macar cu un articol de lege unde pot gasi raspunsul?
Multumesc!
Se poate scoate la licitatie (executare silita) un lot de teren mai putin cota indiviza? Cum se va accesa acest teren in viitor de catre adjudecatar? Cum se va putea obtine autorizatie de construire daca nu exista aceasta cota indiviza, cota parte din drumul de servitute?

Am vazut in extras CF ca acea cota indiviza este face obiectul unui alt dosar de executare silita al unui alt BEJ?

Daca adjudec acest lot imi revine automat si cota indiviza, desi nu este mentionata in publicatia de vanzare si nici nu apare in extras CF?
Nimeni nu stie?
Niciun raspuns? :(