avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Activitate CLASOR CONSULT

Activitate CLASOR CONSULT


OUG 111/2010, art. 25 alin. "(4) Prevederile alin. (2) și (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condițiile legii."

Deci dacă sunteți în reorganizare judiciară sau faliment, nu vi se aplică prevederile referitoare la protecția salariatei ce se întoarce din concediu creștere copil.
On-topic: Poliția a clasat cazul, pe motiv că nu sunt întrunite condițiile infracțiunii! Asta nu înseamnă faptul că nu vă puteți îndrepta în civil, împotriva stăpânilor câinelui!

Off - topic: Mă miră faptul că un copil a fost atacat de un ciobănesc german! Am avut 2 ciobănești germani, ambii nu au mârâit niciodară un copil, darămite să îi atace. Și da, erau destul de agresivi cu intrușii, dar cu copii se jucau chiar dacă intrau în curte!
Bună ziua,

În cazul plății salariului prin bancă, este legal ca angajatorul să vă solicite un extras de la bancă, sau un document emis de către bancă din care să reiasă titularul contului și contul IBAN. El nu are nevoie de tranzacțiile efectuate de dumneavoastră, ci doar de antetul extrasului, cu datele de identificare, dumneavoastră putând blura tranzacțiile efectuate.

Cu stimă,
Florin Ioniță
Răspuns la discuția Conventie somaj
Ați semnat o convenție în care erau stipulate următoarele:
2. Angajatorul se obligă:
a) să menţină raporturile de muncă sau de serviciu ale persoanelor prevăzute la pct. 1 lit. A subpct. a) si b) pe o perioadă de cel puţin 18 luni de la data încadrării în muncă, iar ale persoanelor prevăzute la pct. 1 lit. A subpct. c), pe o perioadă de cel puţin 2 ani de la data încadrării în muncă;

Singura modalitate prin care puteți înceta contractul de muncă, fără a atrage returnarea sumelor încasate, este prin demisia salariatului.
Răspuns la discuția Conflict spontan
Vă puteți constitui parte civilă în proces și să solicitați daunele provocate, cheltuielile de spitalizare (dacă au fost) precum și daune morale.
Răspuns la discuția C.I.M. la al 2-lea loc de munca
Contract individual de muncă, conform înțelegerii cu angajatorul.
Codul Muncii reglementează relațiile dintre un angajator și un salariat. Ca atare, puteți avea 2 sau mai multe contracte individuale de muncă cu normă întreagă.
Singura obligativitate pe care o aveți, va fi să declarați care este locul de muncă de bază, și să înștiințați ambii angajatori de existența contractelor de muncă.
Răspuns la discuția Constructie bloc langa casa mea
Solicitați autorizațiile. În cazul în care refuză, sau nu respectă autorizația, sesizați primăria și Inspectoratul de Stat în Construcții.
Răspuns la discuția Partaj societate
Să vă cesioneze părțile sociale. În caz contrar, nu aveți altă opțiune.
Și în cazul dizolvării aveți nevoie de acceptul ei, deoarece aveți o cotă de participație în societate de 50 - 50.
Nu are dreptul de a refuza încasarea în acest caz. Solicitați asociației un cont bancar, și virați banii în contul respectiv.
Răspuns la discuția Conventie somaj
Doar prin demisie, art. 81.