avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters55280

Activitate ContSters55280

grandanat a scris:

@nic273
Stiti vorba aia cu musca care sa baga unde nu trebuie. Daca nu nici macar despre subiectul acestui topic mai intelept este sa stai deoparte. Este vorba despre contributia la sanatate pentru veniturile realizate ca PFA, stimabile NICusor !!


Nestiinta se poate scuza, nesimtirea trebuie ignorata in cazul in care depaseste limita.
@grandanat

Domnule Olaru aveti o mare problema in a intelege cum stau lucrurile. (...) Sistemul e foarte echitabil, dar probabil e greu ca o mentalitate comunista sa inteleaga aceste aspecte.


Stimate domn/doamna, chiar aveti tupeu! Pe langa faptul ca cel in cauza care nu pricepe nimic din STATUTUL unui pensionar, SUNTETI CHIAR DVS, mai aveti si o frustrare legata de "comunisti" si catalogati fara rezerve. Din acest motiv, o meritati.
Intrebare: aveti habar de faptul ca un pensionar a cotizat toata viata la sistemul imputit al statului si ca, numai pentru faptul ca este pensionar aveti obligatia cel putin morala sa nu-i puneti in carca pana moare taxe si iar taxe? Un pensionar nu este un angajat, pricepeti? Este o persoana CARE NU MAI ARE CAPACITATE DEPLINA DE MUNCA! De aceea primeste PENSIE, drept pentru care a cotizat, separat, toata viata. Nemaiavand capacitate de munca, nu poate fi trimis la munca. Logic pana aici? Dar nici nu aveti dreptul sa-i taxati pensia, oricat de portocaliu ati fi dvs. Pricepeti si asta? Mai multe vorbe NU MERITATI!
Răspuns la discuția vanatorii de fraieri in trafic
@ pneagu:

ref. la "fraieri = care nu respecta regulile de circulatie"

Nu stiu, stimate domn/doamna, daca nu cumva ati gresit tara in care puteti face aceasta afirmatie, intrucat aici insasi neregulile au ajuns sa fie ridicate la rang de reguli, ceea ce face ca orice individ, fraier, mai putin fraier sau chiar deloc fraieri, sa ajunga dintr-o intamplare nefericita, in care este atras in mod deliberat de indivizi care speculeaza brese legale, sa fie catalogat si infierat chiar el insusi drept infractor, sau intr-un caz ceva mai fericit, contravenient.

Credeti, cumva, ca acesti indivizi care n-au mama, n-au tata, "lucreaza" de unii singuri? Sau sunt "ajutati" tocmai de pupile bine plasate..."legal" in institutiile de resort?
Sau, altfel vorbind, credeti ca cei care le faciliteaza aceste speculatii si ii "ajuta" sa-si permita sa omoare pe strada "fraierii", ca apoi sa ramana si in libertate pe considerentul celebru deja ca "a omorat DOAR UN SINGUR OM", sunt niste ingerasi neprihaniti?

Intr-o opinie personala, cred ca ar trebui ca inainte de a-i cataloga pe altii ca fraieri (in conditiile in care acestia pica nevinovati in plasele intinse "legal" cu brese bine gandite), sa lasati "modestia" si sa va straduiti sa priviti undeva... mai sus, acolo unde se fabrica asa-zisele legi in domeniu... Ati putea avea o reala surpriza, sa constatati, de fapt... ca ati gresit "adrisantul".

Si...nu numai atat.
Răspuns la discuția Rampa de gunoi (la bloc)
Multumim frumos de raspuns! Sar'na! :vishenka:

:bow:
Buna ziua!
Va rog frumos sa-mi spuneti daca, pentru a repara rampa de coborare a gunoiului este necesara autorizatie de la Primarie, in conditiile in care noua rampa va avea alte dimensiuni fata de cea veche.
Mai exact, rampa existenta acum, care dateaza si zace de la constructia blocului, nu poate fi utilizata si nici nu a fost de vreun folos vreodata tocmai pentru ca a fost construita cu un unghi foarte mic fata de verticala, ceea ce face sa fie foarte abrupta. (si... cosmarul ingrijitorilor de serviciu, care cara tomberoanele Dumnezeu-stie-cum!)
Inca un detaliu: singura posibilitate de a exista, este ca aceasta sa fie perpendiculara pe fatada blocului, asa cum a fost si pana acum.

Dat fiind ca, prin reparatie se va mari unghiul fata de verticala, acest aspect face ca lungimea rampei sa devina mai mare, iar limita sa depaseasca fatada blocului, dar, evident ca nici nu va ajunge pana la strada... Cea veche era facuta atat de abrupta, probabil avand in vedere tocmai acest considerent, sa nu depaseasca fatada. Ne gandim si noi...ca morometii.

In aceste conditii, va trebui sa cerem autorizatie cuiva?

Va multumesc anticipat!:)
Răspuns la discuția Optiune TVA
Ati verificat si ati ajuns la concluzia clara ca e operatiune scutita, ca sa depuneti notificare? Intreb, pentru ca de f.multe ori s-a constatat ca panica era nejustificata, deoarece situatiile in care se factureaza cu tva sunt numeroase avand in vedere hatisul prevederilor fiscale in materie de imobiliare... (si nu numai...#-o )
In ce situatie va aflati, mai exact, potrivit c.fiscal?
Răspuns la discuția NOTAR PUBLIC - NOILE REGLEMENTARI
@Ligi

"Asa cum a precizat si colegul nostru, incepand cu 2011 baza de calcul pentru contributiile sociale este plafonata la 5 salarii medii brute pe economie."

Tocmai aici este problema pe care am pornit s-o si inteleg, nu doar s-o accept asa cum s-au obsnuit creatorii elucubratiilor asa-zis legislative, sa inghitim tot ce ne baga pe gat!
Iar, din ceea ce ne explica domnul Suteu, tocmai invers rezulta fata de ceea ce ati inteles si dumneavoastra si ce credeam si eu: pt.acest gen de activitate, contributia la sanatate nu se raporteaza la limita de 5 salarii, ci se calculeaza in raport cu intregul venitul net (ce ramane dupa ce dai jos cheltuielile, in mare fiind spus!)...
Numai ca acest aspect nu ti se spune cat de cat clar, ci ramane sa deduci dupa ce parcurgi gramezi de trimiteri, de prevederi introduse azi si scoase maine, dupa ce constatam omiteri si alte elucubratii lasate cu intentie neclarificate din Ordine in Ordonante de modificare, lasandu-te nauc sa deduci ce poti si printre randurile Legilor de baza...
Si toate fiind plimbate si ametite de la Ana la Caiafa pana iti suiera capul, ca s-ajungi sa zici: "platesc dr...ului cat vreti, numai lasati-ma sa muncesc!"...
Iar diferenta de plata este foarte mare intre cele doua cazuri... :sorry:

Va multumesc inca o data! :)

ps.
...Din pacate, nu mai e nevoie sa speram asa cum sperau bunicii nostri, "sa vina americanii", ca poate ne lumineaza. :)) , pentru ca, daca ne uitam mai bine pe langa noi, sunt deja "pe plantatie", batand in cuie niste niste chestii care ne incurcau si nici nu ne dadeam seama ;)) ... in Codul muncii. :innocent: De unde se vede treaba ca, ospitalieri cum sunem, le-am oferit un teren atat de propice incat...or sa intre ei singuri, neinvitati, si in Codul fiscal...
Răspuns la discuția NOTAR PUBLIC - NOILE REGLEMENTARI
Va multumesc pentru raspuns! :)
Tot o tri...lema aveam si eu, tocmai de aceea am depus armele in interpretarea acestei spete si m-am adresat colegilor de forum... Am mai avut discutii si cu alti notari si am descoperit cu oarecare uimire ca, desi sunt contrariati de lipsa de claritate, nimeni nu face nici un pas spre "luminare" si ajung sa plateasca cotele raportanadu-se la intreg venitul net, motivand ca asa au primit "indicatii" de la... inaltime.
Eu nu sunt notar. Sora mea este. Si nu are o "parohie" atat de bogata, incat s-o enerveze banii... Asa ca, orice ban dat neclar, conteaza. Daca e musai, si e lege, orice persoana onesta plateste si basta. Dar, daca nici nu e clara speta si mai si primesti "indicatii" nescrise sa platesti cat se poate de mult doar ca..."asa trebuie", asta nu e de inteles pentru cineva care isi castiga banul cinstit... Invers, daca platesti acum raportat la 5 salarii, peste niste ani ti se calculeaza la controale majorari si penalitati pt.ca n-ai calculat la tot venitul si nu mai poti sa faci nimic, iar e rau... Cum sa faci fata unui control, cand statul te judeca cu ce masura vrea si are la dispozitie nu una - aceeasi cu care poti lupta si tu - ci...3?!

Intrebarea mea se referea la baza de calcul a CASS. Poate ca nu am inteles eu din explicatia dvs....
Mai concret, ceea ce mas nedumereste este prevederea legala:
"(1) Orice venituri de natura profesionala, altele decat cele salariale, se impoziteaza cu cota de impozit pe venit.
(2) Asupra veniturilor prevazute la alineatul precedent se datoreaza contributiile individuale de asigurari sociale, asigurari sociale de sanatate si asigurari de somaj.
(3) Baza de calcul la care se aplica aceste contributii este limitata la 5 salarii medii brute pe economie la nivelul salariului mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale."


O solutie fiscala platita, nici asta nu se poate primi tocmai pt.ca si institutiile de resort stiu ca se afla in haos si nu-si mai asuma raspunderea sa-ti scrie pe hartie ceva de care te poti prevala ulterior. Prefera sa motiveze ca "nu au timp" sa se ocupe de volumul mare de solicitari...

Inca o data, va multumesc! :)
Răspuns la discuția NOTAR PUBLIC - NOILE REGLEMENTARI
Buna ziua!
Fata de intrebarea initiala, care se apropie foarte mult si de dilema mea, vin si eu cu intrebarea:

Dupa toate reglementarile (mai strambe sau mai drepte! :stunned:) care au fost aruncate peste noi in ultimele luni (fata de raspunsul de mai sus, dat in august!), aveti idee daca s-a stabilit cumva determinarea controversatei contributii CASS pentru activitatea notariala, ca activitate independenta?

Mai concret, la ce baza de calcul se aplica? La venitul net din activitate, sau la limita de 5 salarii?

Va multumesc anticipat! :)
Răspuns la discuția Cifre de trafic Avocatnet.ro
Felicitari! :) Sa ramaneti pe primul loc tot anul 2011!

Tinem umarul tare si noi, pe margini. :training: Asa ca, la nevoie, contati pe noi! :">