avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Activitate avy33

Activitate avy33

Buna ziua
Vecinul deasupra mea are un caine bichon care atunci cind este lasat singur in casa latra de rasuna blocul .Eu locuiesc la etajul 3, vecinul la 4 iar blocul are 4 etaje. Lucrez de acasa in IT si sincer nu mai stiu cum sa procedez ca aceasta situatie sa inceteze.Am vorbit cu stapanul cainelui si imi raspunde ca nu are ce sa-i faca . Ca sa nu mai spun ca au momente cind dau muzica la maxim , cind ei ,cind fiul lor care are 14-15 ani .Am vorbit cu ei si raspunsul a fost ceva de genul ca sunt singura care ma pling de galagie , ca ei nu pot sa asculte muzica incet (ba chiar a incercat sa-mi spuna ca daca da muzica tare la sistem nu mai sta nimeni in bloc ). Parinti au serviciu si copilul da muzica tare doar cind e singur acasa .
In acele momente am dat mesaje copilului pe FB rugindu-l frumos sa dea muzica mai incet , sa nu ma oblige sa-i ascult muzica .
Eu nu-i deranjez chiar daca le stiu programul cind sunt acasa de la munca (as putea dar nu-mi sta in fire) , nu sunt absurda , ascult si eu muzica (dar la mine volumul e la 10%) cam 8-9 ore pe zi.
As vrea sa stiu un cadru legat sau niste solutii legale ca sa ii fac sa inteleaga ca deranjeaza si nu mi se pare normal ca eu sa-le suport cainele cind este singur acasa sau muzica .
Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna Popu
Am primit raspuns oficial de la ONPCSB:
"Având în vedere adresa dumneavoastră transmisă prin e-mail în data de 21.01.2020, vă comunicăm următoarele:

Sunt entităţi raportoare în sensul Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, cu modificările ulterioare, potrivit dispozițiilor art. 5 alin.(1) din respectiva lege, următoarele entităţi:
”a) instituţiile de credit persoane juridice române şi sucursalele instituţiilor de credit persoane juridice străine;
b) instituţiile financiare persoane juridice române şi sucursalele instituţiilor financiare persoane juridice străine;
c) administratorii de fonduri de pensii private, în nume propriu şi pentru fondurile de pensii private pe care le administrează, cu excepţia caselor de pensii ocupaţionale profesionale;
d) furnizorii de servicii de jocuri de noroc;
e) auditorii, experţii contabili şi contabilii autorizaţi, cenzorii, persoanele care acordă consultanţă fiscală, financiară, de afaceri sau contabilă;
f) notarii publici, avocaţii, executorii judecătoreşti şi alte persoane care exercită profesii juridice liberale, în cazul în care acordă asistenţă pentru întocmirea sau perfectarea de operaţiuni pentru clienţii lor privind cumpărarea ori vânzarea de bunuri imobile, acţiuni sau părţi sociale ori elemente ale fondului de comerţ, administrarea instrumentelor financiare, valorilor mobiliare sau a altor bunuri ale clienţilor, operaţiuni sau tranzacţii care implică o sumă de bani sau un transfer de proprietate, constituirea sau administrarea de conturi bancare, de economii ori de instrumente financiare, organizarea procesului de subscriere a aporturilor necesare constituirii, funcţionării sau administrării unei societăţi; constituirea, administrarea ori conducerea unor astfel de societăţi, organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare sau a altor structuri similare, precum şi în cazul în care participă în numele sau pentru clienţii lor în orice operaţiune cu caracter financiar ori vizând bunuri imobile;
g) furnizorii de servicii pentru societăţi sau fiducii, alţii decât cei prevăzuţi la lit. e) şi f);
h) agenţii imobiliari;
i) alte entităţi şi persoane fizice care comercializează, în calitate de profesionişti, bunuri sau prestează servicii, în măsura în care efectuează tranzacţii în numerar a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 10.000 euro, indiferent dacă tranzacţia se execută printr-o singură operaţiune sau prin mai multe operaţiuni care au o legătură între ele”.

Față de textul legal redat anterior și având în vedere obiectul de activitate al societății menționat în adresa dumneavoastră, precum și faptul că societatea nu efectuează tranzacţii în numerar a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 10.000 euro (astfel cum ați precizat în adresa antemenționată), respectiva societate NU este entitate raportoare în sensul Legii nr. 129/2019 (și, pe cale de consecință, NU are obligația desemnării unei persoane în relația cu Oficiul și NU are nicio obligație de raportare către ONPCSB).


În schimb, societatea dumneavoastră are obligația declarării beneficiarului real la oficiul registrului comerţului în care este înmatriculată aceasta, sens în care vă învederăm:
- dispozițiile art. 62 alin.(1) din Legea nr. 129/2019, potrivit cărora ”În termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi, societăţile înregistrate până la data intrării în vigoare a prezentei legi în registrul comerţului (...), depun, prin grija reprezentantului legal, spre înregistrare în Registrul beneficiarilor reali ai societăţilor, ţinut de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, o declaraţie privind datele de identificare ale beneficiarilor reali” și

- dispozițiile art. 56 din aceeași lege, potrivit cărora ”(1) Persoanele juridice supuse obligaţiei de înregistrare în registrul comerţului (...) depun la înmatriculare, anual sau ori de câte ori intervine o modificare o declaraţie privind beneficiarul real al persoanei juridice, în vederea înregistrării în Registrul beneficiarilor reali al societăţilor.
(2) Declaraţia pe proprie răspundere a reprezentantului legal al persoanei juridice prevăzute la alin. (1) cuprinde datele de identificare ale beneficiarilor reali, precum şi modalităţile în care se exercită controlul asupra persoanei juridice.
(3) Datele de identificare ale beneficiarului real în sensul alin. (1) sunt: numele, prenumele, data naşterii, codul numeric personal, seria şi numărul actului de identitate, cetăţenia, domiciliul sau reşedinţa.
(4) Declaraţia anuală se depune la oficiul registrului comerţului în care este înmatriculă persoana juridică în termen de 15 zile de la aprobarea situaţiilor financiare anuale, iar dacă intervine o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului real, declaraţia se depune în termen de 15 zile de la data la care aceasta a intervenit.
(5) Declaraţia prevăzută la alin. (1) se poate da în faţa reprezentantului oficiului registrului comerţului sau se poate depune în formă autentică, personal sau prin reprezentant”.
"
Buna Popu
Multumesc pentru raspuns.
Le-am trimis si eu un mail ieri cu acest mesaj
"
Buna ziua
Sunt administratorul unui SRL, ofer servicii IT / cod CAEN 6201 (Activitati de realizare a software-ului la comanda ). Contabilul mi-a spus ca trebuie sa ma inregistrez la ONPCSB insa dupa ce am citit cine anume ar trebui sa se inregistreze acolo ca raportor, impresia mea e ca nu am aceasta obligatie.

Contabilul spune ca-i musai sa ma inregistrez si apoi raportez nimic, ca nu am ce.
Efectuez plati doar prin banca, incasez doar prin banca, ofer servicii unor firme din Danemarca.
As dori sa-mi raspundeti daca am obligatia sa ma inregistrez ca raportor sau nu .

"
Si uite raspunsul primit de la adresa "juridic@onpcsb.ro":
"Buna ziua,
Având în vedere obiectul de activitate, vă încadrați în categoria celor de la art.5 lit.(i), categorie exceptată de la desemnarea unei personae( art.23 alin.(4) din Legea nr.129/2019).

Va rugam sa urmariti si site-ul Oficiului la rubric ”ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI”.

Multumim!
"
Deci ar fi cam asa: O lege , acelasi scenariu , doua raspunsuri diferite ... dar se pare ca nu trebuie sa desemnam persoana .
Tu cum interpretezi raspunsul primit de mine ?
Multumesc!
@Popu
Buna ziua
Sunt in aceeasi situatie ca si dumneavoastra. As dori sa stiu daca ati primit raspuns la intrebare de la ONPCSB. Puteti , va rog , sa-mi scrieti intr-un mesaj cum ati formulat intrebarea pe care ati trimis-o la ONPCSB.
Multumesc
In cazul unui SRL, care are ca obiect "Activitati de realizare a software-ului la comanda (software orientat client)" , are obligatia sau nu de a declara la Oficiu pana la data de 17.01.2020 persoana desemnata, doar daca efectueaza tranzactii de minim 10 000 euro sau trebuie declarat indiferent de valoarea tranzactiilor?
Multumesc pentru raspuns!
Alex_Munteanu a scris:

Tribunalul nu poate sa va refuze depunerea cererii, este dreptul constitutional al fiecarei persoane sa apeleze la instanta dar pentru cei care au depus dupa 18 aprilie raspunsul va fi respingerea cererii.


Sunteti absolut sigur ca asa este?De unde stiti ca raspunsul ptr cei care au depus cereri in instanta dupa 18 aprilie va fi respingerea cererii?As vrea sa ne spuneti argumente clare ...nu presupuneri.
Multumesc!
Buna dimineata.
Aseara la postul tv Realitatea Tv ...au fost invitata o doamna avocat care a precizat ca pentru a recupera sumele retinute abuziv retroactiv ...trebuie actiune in instanta.
O zi buna!
tudorioan a scris:

Din urma nu se poate recupera nimic, in masura in care tribunalele competente sa judece in prima instanta asemenea litigii vor lua in considerare deciziile nr.223 si 224 ale Curtii Constitutionale.


De unde stiti asa ceva? Pe ce temei va bazati?
@Gabriela Pintea : Actionarea in instanta trebuie facuta inainte de publicarea in MOf a celor doua Decizii?Sau se poate face si dupa publicarea lor?
Astept raspuns.
Multumesc!