avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Caine care latra cind este lasat singur in casa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Caine care latra cind este lasat singur in casa indiferent de orele de liniste.Ce se poate face?

Buna ziua
Vecinul deasupra mea are un caine bichon care atunci cind este lasat singur in casa latra de rasuna blocul .Eu locuiesc la etajul 3, vecinul la 4 iar blocul are 4 etaje. Lucrez de acasa in IT si sincer nu mai stiu cum sa procedez ca aceasta situatie sa inceteze.Am vorbit cu stapanul cainelui si imi raspunde ca nu are ce sa-i faca . Ca sa nu mai spun ca au momente cind dau muzica la maxim , cind ei ,cind fiul lor care are 14-15 ani .Am vorbit cu ei si raspunsul a fost ceva de genul ca sunt singura care ma pling de galagie , ca ei nu pot sa asculte muzica incet (ba chiar a incercat sa-mi spuna ca daca da muzica tare la sistem nu mai sta nimeni in bloc ). Parinti au serviciu si copilul da muzica tare doar cind e singur acasa .
In acele momente am dat mesaje copilului pe FB rugindu-l frumos sa dea muzica mai incet , sa nu ma oblige sa-i ascult muzica .
Eu nu-i deranjez chiar daca le stiu programul cind sunt acasa de la munca (as putea dar nu-mi sta in fire) , nu sunt absurda , ascult si eu muzica (dar la mine volumul e la 10%) cam 8-9 ore pe zi.
As vrea sa stiu un cadru legat sau niste solutii legale ca sa ii fac sa inteleaga ca deranjeaza si nu mi se pare normal ca eu sa-le suport cainele cind este singur acasa sau muzica .
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2020
avy33, utilizator
Cel mai recent răspuns: eugenoctavian1968 , utilizator 19:56, 10 Decembrie 2023
Buna ziua,
Apel la 112 sau politia locala cand mai fac asta si poate dupa 2-3 amenzii se mai potolesc.
Este valabil si cand lasa cainele singur acasa, tot tulburarea linistii publice se numeste.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apel la 112

Nu va hazardati sa apelati serviciul de urgenta pentru astfel de speta deoarece riscati sa fiti amendata pentru apelare nejustificata
verificati in 2019 cate amenzi au fost aplicate pentru apelare nejustificata
In speta sesizati oficial politia teritoriala
Vorbiți cu polițistul de proximitate...
Ce sa fac cu vecina mea? Are 4 caini și de dimineață până seara ce vine de la munca îi tine în casa și latră una-ntruna, nu mai pot, înnebunesc
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2023
Manuela Rășină, administrator
Alex888888 a scris:

Ce sa fac cu vecina mea? Are 4 caini și de dimineață până seara ce vine de la munca îi tine în casa și latră una-ntruna, nu mai pot, înnebunesc

Încercați la Poliția Animalelor, reclamați rele tratamente asupra câinilor.
E un departament nou înființat, trebuie să aibă un număr de telefon unde se pot face sesizări.
S-au dat cazuri asemănătoare în mass-media și pentru rele tratamente asupra animalelor s-a ajuns până la arest preventiv.
Pe siteul Poliției Române se spune despre această direcție dar nu e dat niciun număr de telefon.
Au pe Facebook pagină, intrați acolo.
Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2023
eugenoctavian1968, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detinere animale de companie kronky kronky Am un catel,iar vecina face mereu reclamatii si platesc amenzi!Cum pot sa ma apar?nu mi s-a raspuns. (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii in bloc Octavian73 Octavian73 Vecin rauvoitor. Cum pot face sa opresc un vecin pt a nu mai face sesizari la politia locala pt latratul cainelui meu in conditiile in care pe scara sunt mai ... (vezi toată discuția)
Legea cainilor cu stapan ContSters101252 ContSters101252 Buna ziua, Detin un catel, rasa nepericuloasa , vaccinat , inregistrat, mocrocipat - toate la zi. In parcul in care ne plimbam si ne jucam cu copii, este ... (vezi toată discuția)