avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate AlinaMitea

Activitate AlinaMitea

O succesiune inceputa in instanta se poate incheia totusi la un notar ?
Se poate ca sa setermine mai repede si sa se prezinte frumos rezolvarea in instanta?
Răspuns la discuția Granituire
multumesc de info.
Nu suntem genul de oameni care sa nu comunice si sa nu cada de acord dar nici macar nu a comunicat cu noi. Daca si-ar construi doar pt folosinta ar fi ok dar face apartamente ca sa le vanda si are antecedente de genul.
Acum situatia e sub control.
Multumesc tuturor pentru ajutorul acordat.
Răspuns la discuția Granituire

Va multumesc pentru raspuns.
Iesirea din indiviziune e facuta. Curtea si gradina este comuna pentru ca nu s-a realizat granituirea. Unde pot face o sesizare sa isi opreasca constructia pana se reglementeaza situatia?
Problema e delicata ca la noi acum se face succesiunea pe partea de jos si nu stiu daca asta i da dreptul sa construiasca, sa o scuteasca de acordul nostru.
Răspuns la discuția Granituire
Nu e vorba de disconfort. Dar atata timp cat granituirea nu e facuta nu cred ca poate sa isi puna santierul unde vrea. Garajul va fi transformat intr-un apartament pe care il va vinde si in curte apar 3 locatari. asta ma deranjeaza. Proprietara este la a nu stiu cata casa pe care o transforma si o vinde pe apartamente ca persoana fizica. Pur si simplu nu vreau sa se transforme curtea intr-o alee de bloc. am ales sa merg la un avocat care m-a sfatuit cum sa procedez si mi-a spus ca nu poate construi fara acordul meu. Curtea si terenul pe care se afla imobilul e comuna. Nu poate construi cum vrea si unde vrea. oricum numai la noi in tara e posibil, dupa cate o casa sa construiesti un bloc.
Răspuns la discuția Granituire
am citit legea 50 din 1991 si de aici inteleg ca peste garajul lipit de casa, dar care apartine noului proprietar se poate construi fara ca proprietarul de la parter si din aceeasi curte sa isi dea acordul.
E cam ciudat , vecinul d ela etaj poate strica si deranja toata curtea si tot spatiul comun prin santier..chiar sa nu conteze ?
Răspuns la discuția Granituire
Legat de mesajul initial din 30 de aprilie (matusa care a vandut etajul - imobilul 2, persoana care a cumparat isi construieste camere peste garajul ce apartine imobilului ei, curtea e comuna dar granituirea nu e facuta).
Intrebarile mele sunt:
1. are dreptul sa construiasca fara acordul meu? I se da autorizatie de constructie? Daca nu are voie, legal cum pot sa o opresc din timp?
2. trebuie sa mentionez ca pe partea de jos succesiunea e in curs de derulare in instanta. Ea a fost inceputa dupa doua luni de la deces insa nu a fost finalizata inca, trecand 6 luni de la deces. Prin finalizarea succesiunii va fi doar un singur proprietar al imobilului 1 - parterul.
Poate fi aceasta o portita de scapare pt autorizatia de constructie a proprietarei imobilului 2?
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Granituire
Mai am o intrebare legata de subiectul de mai sus. Prin ce modalitate se face granituirea, prin instanta sau de comun acord pe cale amiabila prin notar si cadastru?
Răspuns la discuția Granituire
Da inteleg asta, doar ca pe mine ma intereseaza sa primesc partea mea de teren cat de cat compacta si sa se tina cont ca si-a contruit deja garajul pe o mare parte din terenul ce i se cuvinea.
Discuție Granituire
O casa cu etaj si teren,la parter apartamentul meu iar -la etaj un apartament al surorii.
Ap de la etaj este vandut altcuiva desi la iesirea din indiviziune nu s-a facut exact granitarea. Terenul are 500 mp cu tot cu casa.Fiecare a primit jumatate deci 250 mp. Doar ca sora si-a construit un garaj langa casa pe numele ei. La granitare ea va ramane cu mai putin teren liber ca deja a construit ceva pe mp ai ei? In afara de caile de acces care am inteles ca sunt comune...dupa calcule ei i se mai cuvin aprox 25 mp si mie cam 95 mp.Am sanse in instanta sa primesc acesti mp cat de cat compacti?
Multumesc.
Problemele acestea mi le-am pus si eu, de aceea am intrebat. As fi vrut sa stiu daca e o lege. Pe ce temei legal nu as putea face asta? Sau macar indicati-mi ceva documentatie unde sa citesc. Daca pun un 'disclaimer' m-ar scutii de neplaceri?