avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters56951

Activitate ContSters56951

Multumesc!
M arefeream la taxele generale si cele speciale instituite de catre institutie!
Ptr. ca cineva sustinea ca atata timp cat nu areactivitate si balanta zero nu ii incumba obligatia de a-si plati taxele in cauza!
Daca o societate SRL, are sediul principal intr-o comuna unde nu desfasoara activitate, avand balanta pe zero(precizez nu este cu activitatea intrerupta, suspendata sau etc la ORC) dar desfasoara activitate la un punct de lucru situat pe raza unei alte comune!
In situatia in care,SRL-ul, se vede nevoita sa solicite eliberarea unui certificat fiscal de la comuna unde isi are sediul principal-cu toate ca nu desfasoara activitate acolo-, aceasta, comuna este in drept sa-i solicite plata la zi a tuturor taxelor si impozitelor locale pe care le datoreaza catre aceasta in vederea eliberarii certificatului???
Da sau nu?
Care este baza legala? Daca exista una!
Mai e si urmatoarea intrebare: Daca un SRL nu isi are activitatea incetata, suspendata sau etc. la ORC, acesta datoreaza sau nu impozite si taxe locale catre administratiile publice locale cu toate ca prezinta balanta pe zero??? Care este baza legal? art din lege?Va multumesc pentru ajutor!
In baza unui contract derulat intre parti, am efectuat plata la mai multe facturi dar cu intarzieri intre 3 si 10 zile de la data scadentei/eliberarii acestora, la suma integrala din factura.Totul conform!
Dupa 2 ani si jumatate ma trezesc ca ma cheama in instanta pentru plata penalitatilor aferente zilelor de intarziere, (respectiv 3-10 zile), la facturile in cauza, pe somatie de plata OG 5/2001!
La prima zi, depune precizari si isi reintregeste cererea si pe baza ordonantei de plata OUG 119/2007!
1.Intrebare:Poate sa isi intemeieze pretentiile in baza acestor 2 ordonante?Nu doar pe una dintre ele? Daca da, pe ce temei legal? Poate pe ambele?
2.Intrebare:Nu este prescris dreptul de actiune de a cere penalitati in baza art.4 alin.1 lit.b din decretul 167/1958?
Sau in baza adaugiului ca:acesoriu urmeaza soarta principalului!Adica daca creanta principala sa stins prin plata, penalitatile sau stins si ele de la data efectuarii platii!?!?!?!
3.Intrebare:Care sunt sansele reclamantului in aceasta cauza de a avea castig de cauza, adica acea de a obtine penalitatile?Conform legii!
Puteti sa-mi oferiti va rog un raspuns la aceste intrebari?
Va multumesc!
D-na, dar sunteti inregistrata cumva la ORC?
In legatura cu autoritatile publice locale si furnizorii de servicii publice cum sunteti perceputa/impozitata/taxata ptr.servicii?
Ca PFA sau PJ?
Multumesc!
Răspuns la discuția concediu
21 de zile/an ptr.un an de zile lucrat.Impartiti 21 la 12, rezultanta se aplica ptr.fiecare luna, iar dupa prima luna nu as vedea de ce sa nu beneficieze de cel putin o zi la cerere ptr. necesitati, tinand cont si de faptul ca unei luni lucrate ii corespunde 1,75 zile de concediu.
Nu exista restrictii impuse de catre legea nr.53/2003.
Bafta!
Răspuns la discuția titlu de propietar
Comisia Locala de punere in posesie de pe langa Primaria X are obligatia legala dupa cererea inaintata de catre cetatean sa intocmeasca documentatia necesara si dupa punerea in posesie prin intermediul procesului verbal de punere in posesie, sa inainteze documentatia catre OCPI in vederea intocmirii TP.
Trebuie sa tineti lucrurile din scurt.
Succes!
Distinsi colegi, ati putea sa-mi clarificati va rog dpdv juridic unde incadrati profesiile liberale? La ce lege, sau in baza caror legi?
Deoarece peste tot se face confuzia ca ele (de ex.cab. de stomatolog sau cab. de avocat) sunt persoane juridice, ceea ce este absolut incorect!
Importanta se reflecta in privinta inregistrarii imobilelor detinute, deoarece ptr.pers.fizica Codul fiscal prevede o cota de majorare a impozitului pe cladiri de pana la 0,1% iar la pers juridica intre 0,25-1,50%.
Personal consider ca ar trebui categorisiti la persoane fizice, raportandu-ne si la Codului fiscal care prevede ca , contabilitatea se tine in partida simpla ca si la persoanele fizice, nicidecum la PJ sau PFA!
Nu am gasit raspunsuri relevante, si am primit multe intrebari din partea diferitilor prieteni care activeaza in aceste directii si nu am putut sa le ofer un raspuns categoric la intrebarea de ce sunt incadrati de catre furnizorii de servicii si autoritatile publice locale la categoria persoanelor juridice?
Va multumesc !