avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu

Un angajat nou dupa cat timp ara dreptul la concediu de odihna?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:11, 28 Februarie 2010
21 de zile/an ptr.un an de zile lucrat.Impartiti 21 la 12, rezultanta se aplica ptr.fiecare luna, iar dupa prima luna nu as vedea de ce sa nu beneficieze de cel putin o zi la cerere ptr. necesitati, tinand cont si de faptul ca unei luni lucrate ii corespunde 1,75 zile de concediu.
Nu exista restrictii impuse de catre legea nr.53/2003.
Bafta!
Codul Muncii- Art. 143. - (1) Efectuarea concediului de odihnă se realizează în baza unei programări colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor, pentru programările colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programările individuale. Programarea se face până la sfârşitul anului calendaristic pentru anul următor.
(2) Prin programările colective se pot stabili perioade de concediu care nu pot fi mai mici de 3 luni pe categorii de personal sau locuri de muncă.
(3) Prin programare individuală se poate stabili data efectuării concediului sau, după caz, perioada în care salariatul are dreptul de a efectua concediul, perioadă care nu poate fi mai mare de 3 luni.
cukrasz_kata a scris:

Un angajat nou dupa cat timp ara dreptul la concediu de odihna?


Nu mai este restrictionata acordarea CO dupa o perioada de timp lucrata.. prin urmare, se poate lua CO si dupa o saptamana de munca.
CO acordandu-se proportional cu perioada efectiv lucrata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am luat trei zile c.o.in avans de anul trecut dan 21. . dan 21. . Eu când mai pot lua anul acesta concediul...Va mulțumesc (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Dinush Dinush Noi dam angajatilor 21 de zile de concediu pe an. Daca intr-o luna isi ia tot concediul, adica decembrie, tot 21 de zile va avea? Adica i se socotesc zilele de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna taky_mika taky_mika buna dimineata.am si eu o intrebare ,poate sa-mi raspunda cineva?sunt angajata cu contract de muncadin 21 mai 2009 deci am 2 luni vechime dupa 3 luni am ... (vezi toată discuția)