avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandru Andreescu

Activitate Alexandru Andreescu

In functie de DITL, sunt sanse ca amenda ta sa ajunga fix pe rolul mamei tale, din doua considerente:
1) esti minor;
2) nu ai rol fiscal;

Evident ca nu e ok, dar ei practica asta, deoarece rolurile fiscale se creeaza prin cererea contribuabilului.
Răspuns la discuția Supraveghere video
Daca este vorba de camere de supraveghere care nu au fost montate expres pentru acest lucru (ex: camerele stradale), puteti face plangere la parchet.
Art. 74, lit. e din NCP "Sub rezerva aplicării dispozițiilor art. 75, pot fi considerate ca atingeri aduse vieții private: e) ținerea vieții private sub observație, prin orice mijloace, în afară de cazurile prevăzute expres de lege;"
Răspuns la discuția Intrebari drepturi de autor
Va rog fiti mai explicit. Dreptul de autor apartine autorului software-ului (firma/persoana care l-a creat), iar cumparatorul are doar dreptul de folosire a copiei achizitionate.
Nu are dreptul sa profite de pe urma software-ului prin distribuirea copiei catre alte persoane, decat daca autorul i-a permis acest drept si in contract este stipulat clar acest lucru.

Cumparatorul poate sa profite, doar daca este cedat/vandut dreptul de autor. La ce va referiti mai exact prin "contract prestare servicii"? Despre ce software este vorba? Pot fi situati in care beneficiarul sa o poata folosi prin distribuire catre partenerii de afaceri (ex: platformele oracle).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Naruto se poate muta oriunde imediat ce face 18 ani. Daca prietena lui Naruto e minora, atunci survin alte probleme, de natura penala.
Răspuns la discuția Am nevoie autirizatie pt :
Daca acea copertina e facuta ca si cum ar fi parte integranta din vitrina si nu o constructie de sine statatoare, atunci nu mai este nevoie.
Răspuns la discuția Rovinieta
Este obligatoriu ca utilizatorii (soferii) de drumuri administrate de CNAIR sa detina o rovinieta valabila.
CNAIR poate monta inclusiv camere mobile in locuri cu trafic marit. Am intalnit recent una.
Răspuns la discuția Contract arenda
Chiar contractul spune "in contractul vechi este introdusa o clauza care prevede faptul ca desi contractul expira in luna martie, arendasul poate lucra suprafata arendata pe parcursul intregului an agricol, adica pana in septembrie 2020."

Daca vechiul arendas lucreaza pamantul pe parcursul intregului an agricol (pana in septembrie 2020), tot el plateste arenda aferenta acelui an. Nu este legal ca arendasul sa lucreze un teren, fara ca arendatorul sa-si primeasca arenda.

Daca vechiul arendas nu accepta sa achite arenda pentru 2020, atunci dvs luati terenul inca din aprilie, fiindca orice drept (folosirea terenului pana in septembrie) atrage dupa sine o obligatie corelativa (plata arendei).
Răspuns la discuția Contract arenda
Luati-o logic. Pamantul agricol se lucreaza in primavara, iar roadele se culeg in vara-toamna. Daca ati lua terenul din aprilie 2020 inseamna ca in primavara anului 2020 terenul va ramane nelucrat, ori dvs veti culege roadele muncii fostului arendas.
In general contractele de arenda expira toamna, astfel incat vechiul arendas sa aiba timp sa culeaga roadele, iar noul arendas sa poata pregati terenul pentru urmatoarea campanie.
Pentru perioada cat minorul este insotit in afara tarii.
Strict si la obiect. Ideea initiatoarei nu este prostitutie, fiindca definitia acesteia este "Fapta persoanei care își procură mijloacele de existență sau principalele mijloace de existență, practicând în acest scop raporturi sexuale cu diferite persoane". Astfel, partea de "diferite persoane" nu este infaptuita si pe cale de consecinta nu poate fi pedepsita.

In orice caz, prostitutia este contraventie, deci e pedepsita de lege doar prin amenda, pe care o achiti si gata. Desigur, mai trebuie achitate si impozitele aferente venitului. Insa va fi aproape imposibil sa poti declara aceste venituri, posibil doar la "venituri obtinute din vanzarea de bunuri nepatrimoniale".

Off-topic:
Mai sus a zis cineva ca refacerea virginitatii prin operatie ar intra la inselaciune.
Ce om ar da in judecata o virgina de-a treia, ca nu era la prima virginitate?
Dupa operatie, ea este virgina si nu insala cu nimic. Clientul a cerut o virgina si asta a primit. Ca si in cazul femeilor cu silicoane. Cati clienti au facut plangere prostituatelor ca acestea aveau silicoane si nu au anuntat "atentie! femeie cu 10% cauciuc"?
Si oricum nu era nevoie sa fim in secolul XXI, acest lucru practicandu-se inca din sec XVIII, prin solutie concetrata de piatra acra.

Initiatoarea are tot dreptul sa faca ce vrea cu corpul ei. E o chestie unica, e adevarat. Dar mai bine o chestie unica pe 5-10-20k euro, in functie de fizic si marketing, decat pe doua shoturi de vodka si cateva vorbe frumoase spuse la ureche.