avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate bibicarina

Activitate bibicarina

La vremea aceea aveam nevoie sa rezolv o problema de viața și moarte

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Dacă erau nereguli de ce ați luat împrumutul.?Exista posibilitatea cel puțin teoretica ca să fie făcute demersuri de către creditor pt a fi executat silit și imobilul..

Multumesc

CHKa a scris:

Stimata @bibicarina , exista si posibilitatea practica … Mama a fost co-debitor , inseamna ca - practic - a fost , alaturi de dvs. , debitoare . Daca e pusa ipoteca pe apartament , aceasta ( ipoteca ) poate fi pusa in executare , indiferent in mana cui se afla bunul . M-as baza foarte putin ( spre deloc ) pe faptul ca nu am dezbatut succesiunea . Mostenirile se pot accepta si tacit . Daca suma e semnificativa , cei de la IFN nu vor sta pasivi . Si cea mai paguboasa , pentru datornic , metoda de a fi executat , este sa ajunga ca bunul sa fie vandut la licitatie …

Chiar daca ea este doar codebitor,și acest IFN are multe nereguli când au acordat creditul

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Exista proceduri judiciare prin care banca poate executa apartamentul, chiar dacă proprietarul a decedat.

Buna seara.va rog un avocat daca poate sa mă la ureasca.eu am luat un credit iar mama a venit codebitor și a pus apartamentul garanție,apartamentul fiind al ,dar ea a murit,eu nu am făcut și cesiunea dar un notar a spus că cei cu ipoteca nu pot da mortul in judecată și ea era propietara,iar eu nu am nimic pe numele meu nici apartamentul că nu am făcut succesiunea.va rog îmi puteți spune daca este așa plus că ea fiind bătrână ei nu au cerut expertiza psihiatrică legalizata au cerut o adeverință de la orice policlinica și plusalfe nereguli grave.
Pai când Mă fost primărie Dna de acolo când am declarat deces zicea ceva certificat mostenitor și cu el sa merg notar

Szekely Barna a scris:

Și dacă deschide Primăria iar doamna nu asuma succesiunea, clădirea va intra în patrimoniul Primăriei. Oare merita?

Buna .eu vroiam sa știu dacă banca îmi poate face ceva daca nu fac succesiunea

Adrian ALBU a scris:

Dați la notar o declarație de acceptare a succesiunii în termen de 1 an de la deces și dezbatwerea succesiunii o puteți face ulterior când doriți. Declarația o puteți da în luna a 12-a din termenul de opțiune succesorală de 1 an.

Pai eu nu am spus lor că a murit mama,nu am făcut succesiune, am ipoteca pe casa dar acolo ea doar pusese casa ipoteca dar eu sunt cea care a luat credit, pe aia cred că interesează doar să primească rata altfel nu vad cum sa afle banca unde am eu datorie

Buna.mama mea a murit acum doua ,ile,eu sunt singura moștenitoare,ea nu are datorii dar eu am datorii la banca și vreau să știu dacă nu fac succesiunea mă pot executa băncile eu fiind unica mostenitoare
Și cum pot contesta suma,bănuiesc că în instanță,ei nu au aplicat nici legea aceea cu plafonarea dobanzii

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Trebuia contestata suma...
Altfel, plata.

Și cum pot sa o ajut sa nu ajungă să îi execute imobil că și așa acele IFN nu au aplicat legea aceea a plafonării

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Suma debitului. Daca este peste 10000 de lei, se poate executa si un imobil.