Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Instanta mi-a solicitat sa depun la dosar copie dupa certificatul de inmatriculare al autoturismului in Germania, impreuna cu traducerea acestuia... dar daca nu le am ? :(
Către,
Instituția Prefectului – Caraş-Severin
Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor
Subsemnatul ......, cu domiciliul în ....., formulez prezenta
CERERE
prin care vă solicit comunicarea unei copii de pe următoarele acte aflate la dosarul de înmatriculare a autovehiculului marca AUDI A4, cu nr. de înmatriculare ...., având nr. de identificare WAUZZZ8DZTA204063:
1. decizia de calcul al taxei pe poluare emisă pe numele POPESCU prin care s-a stabilit taxa pe poluare pentru autovehiculul marca AUDI A4, cu nr. identificare WAUZZZ8DZTA204063;
2. chitanţa de plată a taxei pe poluare autovehiculul marca AUDI A4, cu nr. identificare WAUZZZ8DZTA204063;
3. certificatul de primă înmatriculare (eliberat de autorităţile germane) tradus în limba ROMÂNÃ;
4. contractul de vânzare-cumpărare (FACTURÃ) tradus în limba ROMÂNÃ.
Doresc ca înscrisurile solicitate să-mi fie eliberate pe loc sau comunicate în termenul legal la următoarea adresă: ..... .
În drept: art. 31, art. 51 din Constituție; art. 1, art. 6, art. 7 din Legea nr. 544/2001; art. 13 din Hotărârea nr. 123 din 7 februarie 2002 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 544/2001.
Cu deosebită considerație,
Popescu
Buna seara.
In noiembrie 2007 mi-am achizitionat un automobil nou cumparat de la reprezentanta.
si am achitat taxa de prima inmatriculare de vreo 700 lei.Intrebarea mea este daca eu ii pot da in judecata si daca imi pot recupera aceasta suma, si ce acte imi trebuiesc
Multumesc celor care respund.
Art. 84. - Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept. Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale
(1) Sunt considerate clauze abuzive acele prevederi contractuale care:
j) restrang sau anuleaza dreptul consumatorului de a denunta sau de a rezilia unilateral contractul, in cazurile in care:
- comerciantul a modificat unilateral clauzele prevazute la lit. e);
- comerciantul nu si-a indeplinit obligatiile contractuale;
- comerciantul a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe in cazul denuntarii unilaterale
Daca-mi permiteti, este clar ca din perspectiva Conventiei EDO contraventiile intra si ele in zona penalului, tocmai aceasta concluzie rezulta din Anghel contra Romaniei.
In opinia mea, motivul pentru care nu contravine noua reglementare articolului 2 din Protocolul nr.7 la Conventie (necesitatea a doua grade de jurisdictie in materie penala) este in al doilea aliniat al articolului unde se precizeaza
2. Acest drept poate face obiectul unor exceptii în cazul infractiunilor minore, asa cum acestea sunt definite de lege...
Simplu: ptr ca legea nu va ofera acest drept (art.118 din OUG 195).