avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Activitate andreibkn

Activitate andreibkn

Buna ziua,

As dori sa stiu daca pentru betonarea unei portiuni dintr-un drum de servitute aflat in co-proprietate privata, este necesara autorizatie de constructie.

Actualmente, drumul este din piatra.
Este in coproprietate cu diversi alti proprietari care au cota parte indiviza din acesta.
Portiunea pe care o dorim a moderniza este in dreptul a ~50 proprietari chiar in zona de mijloc a acestui drum
Nu exista vreo delimitare, este in devalmasie.

Terenul este intravilan avand destinatia de cale de acces

Multumesc
Buna ziua,

Cum pot fi obligati proprietarii imobilelor de pe un drum de servitute pentru a plati asfaltarea acestuia dar si restul de lucrari de intertinere si dezoltare?

Nu exista asociatie de proprietari in acest caz.
Buna seara,
Imi puteti recomanda un avocat specializat pe Asociatii Proprietari - Ansambluri rezidentiale?

Avem aceasta speta www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ma intreb acum: de ce judecatoriile au aprobat infiintarea respectivelor asociatii de proprietari la nivel de imobil in conditiile in care cotele parte aferente din drumul de servitute nu sunt administrate de acestea?
Va multumesc pentru raspuns, revin cu cateva clarificari:
- Nu s-a semnat nimic legat de cedarea drumului catre Primarie, toti proprietarii si cei din asociatii detin cota indiviza.
- Exprimarea "Iluminat public" este gresita, scuze. Vroiam sa spun "Iluminat la nivelul intregii strazi".
- Nu putem avea acordul tuturor proprietarilor (unii nu sunt in tara, unii sunt rau-voitori).
- Proprietarii din imobile au doar cotele comune din blocul in care au apartamentele si din drumul de servitute.
- Nu exista aceasta situatie in care dezvoltatorul a cedat drumul primariei. Scrie clar in contract si in extrasul de informare ca proprietarii de apartamente din strada detin cota din drumul de servitute.
Raspunsul acesta este in contradictie cu www.avocatnet.ro/articol_491...
Buna ziua, detin un apartament construit intr-un imobil (care nu are asociatie de proprietari) aflat pe un drum de servitute (implicit, detin si cota parte din acel drum). In aceeasi situatie se mai afla si cateva imobile (unele avand asociatii de prorprietari la nivelul fiecarui imobil - altele nu).

Pe drumul de servitute se afla:
- teava de gaze
- canalizare menajera
- iluminat public

Toti proprietarii aflati pe acest drum detin cota parte din acesta si beneficiaza de acestea insa nu sunt obligati sa contribuie la cheltuielile aferente acestor utilitati si intretinerea drumului de servitute.

Doresc sa aflu daca:
Proprietarii de pe strada (atat din asociatii existente dar si cei care nu fac parte dintr-o asociatie) se pot constitui intr-o asociatie de proprietari (sau o alta forma) care sa reglementeze cheltuielile comune generate la nivelul drumului de servitute - nu la nivel de bloc.

Va multumesc anticipat!
Buna ziua, detin un apartament construit intr-un imobil (care nu are asociatie de proprietari) aflat pe un drum de servitute (implicit, detin si cota parte din acel drum). In aceeasi situatie se mai afla si cateva imobile (unele avand asociatii de prorprietari la nivelul fiecarui imobil - altele nu).

Toti proprietarii aflati pe acest drum beneficiaza de iluminat stradal + canalizare insa acestia nu sunt obligati sa contribuie la cheltuielile aferente acestor utilitati.

Intrebarile mele sunt:
- Proprietarii de pe strada (atat din asociatii existente dar si cei care nu sunt organizati) se pot constitui intr-o asociatie de proprietari careia sa i se imputa cheltuielile comune?
- Cum pot fi constransi proprietarii sa participe la cheltuielile comune?

Va multumesc anticipat!
Buna ziua, ce raspuns ati primit aici? Intr-o situatie similara ma aflu si eu.
Multumesc pentru raspuns.
Dar in cazul care o parte este deja constituita iar alta nu, intitiativa sau obligatia de constituire a tuturor revine tuturor sau uneia din parti?