avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Cum pot fi obligati proprietarii imobilelor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Cum pot fi obligati proprietarii imobilelor de pe ...

Buna ziua,

Cum pot fi obligati proprietarii imobilelor de pe un drum de servitute pentru a plati asfaltarea acestuia dar si restul de lucrari de intertinere si dezoltare?

Nu exista asociatie de proprietari in acest caz.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:09, 29 Ianuarie 2023
Toti proprietarii de bunuri imobile deservite de drumul de servitute sunt coproprietari fortati ai drumului privat, caz in care se aplica regulile de la coproprietate.

Cod civil

Art. 647 - Regimul juridic general

(1) Fiecare coproprietar poate exercita folosinţa bunului comun, cu condiţia să respecte destinaţia acestuia şi să permită exercitarea folosinţei de către ceilalţi coproprietari.

(2) Când bunul comun are caracter accesoriu în raport cu un bun principal, fiecare coproprietar poate să dispună cu privire la cota sa parte din dreptul de proprietate asupra bunului comun numai odată cu exercitarea dreptului de dispoziţie asupra bunului principal.

(3) Cheltuielile pentru întreţinerea şi conservarea bunului comun se suportă în mod proporţional cu cota-parte din drept a fiecărui coproprietar. Când bunul comun are caracter accesoriu, în absenţa unei convenţii contrare, cota-parte din drept a fiecărui coproprietar se stabileşte în funcţie de întinderea bunului principal.

Daca amiabil nu se poate solutiona,ramane varianta actiunii in instanta

~ final discuție ~