avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Cum pot fi obligati proprietarii imobilelor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Cum pot fi obligati proprietarii imobilelor de pe ...

Buna ziua,

Cum pot fi obligati proprietarii imobilelor de pe un drum de servitute pentru a plati asfaltarea acestuia dar si restul de lucrari de intertinere si dezoltare?

Nu exista asociatie de proprietari in acest caz.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:09, 29 Ianuarie 2023
Toti proprietarii de bunuri imobile deservite de drumul de servitute sunt coproprietari fortati ai drumului privat, caz in care se aplica regulile de la coproprietate.

Cod civil

Art. 647 - Regimul juridic general

(1) Fiecare coproprietar poate exercita folosinţa bunului comun, cu condiţia să respecte destinaţia acestuia şi să permită exercitarea folosinţei de către ceilalţi coproprietari.

(2) Când bunul comun are caracter accesoriu în raport cu un bun principal, fiecare coproprietar poate să dispună cu privire la cota sa parte din dreptul de proprietate asupra bunului comun numai odată cu exercitarea dreptului de dispoziţie asupra bunului principal.

(3) Cheltuielile pentru întreţinerea şi conservarea bunului comun se suportă în mod proporţional cu cota-parte din drept a fiecărui coproprietar. Când bunul comun are caracter accesoriu, în absenţa unei convenţii contrare, cota-parte din drept a fiecărui coproprietar se stabileşte în funcţie de întinderea bunului principal.

Daca amiabil nu se poate solutiona,ramane varianta actiunii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute raducris77 raducris77 Buna seara. Va rog sa ma ajutați cu o informație. In anul 2007 am cumparat un imobil- teren in jud. Ilfov, accesul către acesta facandu-se exclusiv pe un ... (vezi toată discuția)
Fortare cedare drum in co proprietate fortata colyro colyro Buna ziua comunitate, Poate ma puteti ajuta cu o clarificare la speta de mai jos: Detin un imobil si un teren drum de servitute(co proprietate fortata cota ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute noris08 noris08 Buna ziua! Sunt in discutii pentru cumpararea unei proprietati amplasate pe un drum privat unde mai exista inca 3 case si 3 loturi de teren libere amplasate ... (vezi toată discuția)