avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Activitate Laurențiu Paraschiv

Activitate Laurențiu Paraschiv

Buna ziua!

Doresc sa creez un audiobook pentru copii in care o sa se povesteasca povesti clasice si moderne.
In momentul de fata autorii care doresc sa isi ofere scrierile o sa fie sub forma unui act judiciar prin care ei imi ofera in totalitate drepturi de autor asupra creatiei lor.
Pentru povestile clasice: Harap-Alb, Scufita Rosie, Ursul pacalit de vulpe etc exista vreo forma legala pentru drepturile de autor?
Trebuie sa ma adresez unui institutii sau firme pentru folosirea scrierilor respective?

Mentionez ca audiobook-ul se doreste a se monetiza.
Multumesc!
Buna ziua!

Am primit o oferta de investitie pentru preluarea de 30% dintr-o firma in schimbul unei anumite sume de bani.Am cautat firma, i-am verificat bilantul si toate datele sunt pozitive.

Suma pe care doresc sa o investesc vreau sa o "securizez" cu ajutorul anumitor clauze insa nu stiu care ar trebui sa fie.Cele 30 de procente o sa le primesc pe o perioada de 5 ani cu posibilitatea de prelungire.
Sunt la inceput de drum in zona de investitii si as avea nevoie de ajutor pe zona juridica.

Ce clauze trebuie puse si sub ce forma?

Va multumesc!
Buna ziua,

Sunt angajat de 34 de ani ca și dulgher cu contract de munca pe termen nedeterminat, dar de curând am decis sa îmi schimb meseria ca și lăcătuș mecanic însă m-am lovit de o problemă.În momentul în care am dorit sa îmi schimb meseria fiind in cadrul aceleași firme mi s-a adus la cunoștiință ca o sa fiu văzut ca un nou angajat așadar și salariu o sa mi se schimbe ca și cum as fi începător.
Din punct de vedere legal este normal?

Va mulțumesc!