avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Clauze investitie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Clauze investitie

Buna ziua!

Am primit o oferta de investitie pentru preluarea de 30% dintr-o firma in schimbul unei anumite sume de bani.Am cautat firma, i-am verificat bilantul si toate datele sunt pozitive.

Suma pe care doresc sa o investesc vreau sa o "securizez" cu ajutorul anumitor clauze insa nu stiu care ar trebui sa fie.Cele 30 de procente o sa le primesc pe o perioada de 5 ani cu posibilitatea de prelungire.
Sunt la inceput de drum in zona de investitii si as avea nevoie de ajutor pe zona juridica.

Ce clauze trebuie puse si sub ce forma?

Va multumesc!
Daca preluați firma cu un procentaj de 30% deveniți asociat cu un procentaj de 30% si astfel participați la acordarea dividendelor in acest procentaj. Nu exista clauze pentru procedura de "investitie", nu este un contract reglementat de lege. In functie de înțelegerea pe care ați avut o se introduc clauzele corespunzatoare. Prin dobândirea calitatii de asociat in acest procentaj partea de pierderi o veți suporta si dumneavoastră in acest procentaj.
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2021
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profit nedeclarat adrianau adrianau Buna. am preluat o firma..cand m-am uitat pe bilant am observat ca in 2015 a avut profit aprox 9000 lei iar in 2016 aproape 40000 lei. Nu a scos deloc ... (vezi toată discuția)
Plata dividende eriklud eriklud Buna am gasit un investitor interesat in planul meu de afaceri, dar cu o conditie: sa incep eu cu 5% din firma, el 95% si cum creste cifra de afaceri asa si ... (vezi toată discuția)
Infuzie firmă nouă cu fonduri, dar nu sub titlul de împrumut, există? BogdanAnghelina BogdanAnghelina Bună seara, Împreună cu o prietenă dorim să deschidem un spațiu de Camping, o afacere la care vom munci împreună, însă pentru care a fost nevoie ... (vezi toată discuția)