avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Activitate alimik

Activitate alimik

Ce contributii sociale se calculeaza si se retin pentru drepturile lunare (regulate) cuvenite administratorului ,cenzorului si femeii de serviciu , unei asociatii de proprietari, si in ce temei legal? Mentionez ca administratorul si cenzorul au contracte individuale de munca la alti angajatori, iar in cadrul asociatiei de proprietari activeaza pe baza unui contract de prestari servicii /conventie civila, iar femeia de serviciu este pensionara.
Ce obligatii declarative are asociatia, si in ce temei legal ?
va multumesc
buna ziua
dupa obtinerea certificatului de inregistrare si deschiderea unui cont curent ce urmeaza? unde trebuie sa merg si cu ce acte?
va multumesc

buna ziua
dupa obtinerea certificatului de inregistrare si deschiderea unui cont curent ce urmeaza? unde trebuie sa merg si cu ce acte?
va multumesc
Răspuns la discuția prestari servicii intracomunitare
multumesc pentru raspunsul promp si la obiect
buna seara
am un srl neinregistrat in scopuri de tva si urmeaza sa prestez servicii de traduceri in romania cu beneficiar intracomunitar (germania). cine plateste tva daca beneficiarul este neplatitor de tva? cine plateste tva daca beneficiarul este platitor de tva? cum se factureaza? ce declaratii trebuiesc depuse si care sunt termenele de depunere?
va multumesc mult pentru raspunsuri.
buna ziua
un SRL , cu doi asociati ( ambii admistratori), pe care dorim sa-l declaram microintreprintdere, poate avea ca angajat unul din asociati?
in celelalte topic-uri scria cineva ca se poate, dar situatia era putin diferita, srl-ul avea asociat unic.
va multumesc. o zi buna
Situatia este urmatoarea: am fost aleasa de adunarea generala fara ca eu sa fiu prezenta la sedinta. Nu stiu ce s-a discutat la sedinta, cati locatari au fost prezenti, daca s-a intocmit vreun proces verbal, etc.
Cert este ca incepand cu luna iunie am inceput sa verific actele asociatiei, mai bine zis o parte din ele deoarece administratora nu binevoieste sa-mi prezinte toate actele, decat daca i le cer si atunci cu greu.
In luna iunie am redactat un proces verbal in care am specificat faptul ca incepand cu data de 1 iunie , in urma propunerii adunarii generale, preiau functia de cenzor al asociatiei. Procesul verbal a fost intocmit in 2 exemplare si semnat de catre presedinte.
Nici pana in prezent nu s-a intocmit nici un fel de contract, de aceea am apelat la dvs. pentru ca nu stiu daca acel contrcat de prestari servicii pe care mi l-a inmanat administratora este bun. Odata cu contractul de prestari servicii mi-a fost inmanata si declaratia 020 ( completata si semnata de catre administratora ) , in care s-a bifat la un momentdat rubrica " Drepturi de proprietate intelectuala". Nu inteleg care mai e treaba si cu declaratia asta dar ... deocamdata trebuie sa lamuresc problema contractului. Asociatia este una cu probleme ( restantieri, acte prost intocmite sau deloc intocmite, etc ).
Ca o concluzie si ca raspuns la intrebarea dvs. sunt cenzor cu studii de specialitate, ales de adunarea generala.
Astept raspusul dvs. pentru care va multumesc
O zi buna
pentru contractul de mandat se platesc contributii sociale?
si eu stiam de contract de mandat, numai ca administratorul mi-a inmanat un contract de prestari servicii ( sa-l completez eu ), alticineva mi-a zis de contract de munca part-time .
cei de la finante-pitesti au aprobat si ei contractul de prestari servicii.(inca nu l-am depus la finante am fost doar sa intreb)
contractul de mandat banuiesc ca nu e acelasi lucru, cu contractul de prestari servicii?
buna ziua
sunt cenzor la o asociatie de locatari. as dori sa stiu ce fel de contract imi recoman dati sa inchei cu asociatia de proprietari: contract de prestari servicii sau contract de munca part-time?
precizez ca sunt membru al asociatiei de proprietari.
va multumesc. o zi buna