avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 112 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA prestari servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

prestari servicii intracomunitare

buna seara
am un srl neinregistrat in scopuri de tva si urmeaza sa prestez servicii de traduceri in romania cu beneficiar intracomunitar (germania). cine plateste tva daca beneficiarul este neplatitor de tva? cine plateste tva daca beneficiarul este platitor de tva? cum se factureaza? ce declaratii trebuiesc depuse si care sunt termenele de depunere?
Cel mai recent răspuns: alimik , utilizator 18:35, 25 Februarie 2011
indiferent daca beneficiarul este sau nu platitor de tva in germania, srl-ul din romania este obligat sa se inregistreze in scopuri tva intracomunitar si sa se inscrie in ROI inainte de a presta aceste servicii.
dupa obtinerea codului, se va factura fara tva, operatiunea fiind taxabila in germania.
operatiunea se declara in 390 pana pe data de 15 a lunii urmatoare.
multumesc pentru raspunsul promp si la obiect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar sorion61 sorion61 Vreau sa infiintezt o firma de consultanta IT si sa ofer consultanta IT unei firme din Germania. Trebuie sa ma inregistrez ca platitor sau neplatitor de ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii de reparatii intracomunitare theya_05 theya_05 daca un PFA presteaza servicii de reparatii utilaje pentru o firma din Germania,PFA-ul fiind neplatitor de TVA,trebuie sa se inregistreze in ROI si sa se ... (vezi toată discuția)
Registrul op. intracomunitari Marius Mihai Marius Mihai Pentru PFA neplatitor de TVA , cu sediul in Romania, care efectueaza servicii de consultanta in beneficiul unei firme platitoare de TVA din Germania, este ... (vezi toată discuția)