avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Activitate m_3

Activitate m_3

Buna ziua.
In urma cu aproximativ o luna am depus o cerere de demisie la firma de contabilitate cu care lucreaza angajatorul. Nici pana astazi angajatorul nu a venit sa o semneze si nici nu s-a intocmit decizia de incetare a CIM. Cu toate acestea, la ITM CIM-ul apare ca incetat, (am verificat personal). Totusi mi s-a comunicat faptul ca este necesar sa primesc si decizia de incetare a CIM. Ceea ce nu inteleg eu este cum poate sa apara CIM-ul ca fiind incheiat, din moment ce eu inca nu am dus decizia? Sau imi scapa mie ceva? In aceste conditii mai este necesar sa fac presiuni asupra angajatorului cu privire la semnarea deciziei? Angajatorul isi motiveaza intarzierea "din lipsa de timp".

Va multumesc anticipat.
Problema este in felul urmator: Eu am semnat un contract de vizionare teren prin care ma oblig sa platesc 2% din valoarea contractului de vanzare cumparare (asta in cazul in care cumpar terenul ). OK, perfect de acord. Agentul, din graba, sau pentru faptul ca a uitat, nu a semnat cu vanzatorul nimic. Stia doar ca are o parcela de vanzare (alta decat cea pe care am vazut-o eu si care e trecuta in contractul semnat de mine) si am mers sa il vedem. Si acuma solicita 2% comision si din partea vanzatorului, care nu are semnat nimic pentru acel teren, ci doar pe celalalt, care e deja vandut de cateva luni. Si mai mult, contractul intre ei doi a fost semnat acum 2 ani si ceva.

Problema e ca agentul sustine ca noi nu putem bate palma fara ca vanzatorul sa achite comision si acuma vrea cu orice pret sa strice targul intre mine si vanzator, desi eu i-am zis ca sunt de acord sa ii dau cei 2% pentru care m-am obligat, si atat. Pana la urma a fost greseala lui ca nu a semnat nimic cu vanzatorul, pentru terenul ce urmeaza a fi cumparat de mine.

De aceea intrebam: acel contract semnat de vanzator - contract intermediere vanzare, nu cumparare - am gresit in celalalt post, scuze... ce termen de valabilitate poate sa aiba daca nu este specificat in el? Si pana la urma ce valoare mai poate sa aiba acel contract daca el este facut pe un alt teren (ca si contractul meu de altfel) fata de cel pe care doresc sa il cumpar in momentul de fata, chiar daca ambele terenuri au apartinut aceluiasi proprietar?

Multumesc anticipat.
Buna seara. Readuc la viata acest topic, cu aceeasi intrebare ca cea de mai sus: ce perioada de valabilitate are un contract de intermediere pentru cumparare, incheiat cu o agentie imobiliara, daca perioada nu se specifica in contract?

Imi cer scuze ca am dat buzna in acest topic, dar am considerat ca nu merita deschiderea unui topic nou, doar pentru aceasta problema.

Multumesc anticipat.
Buna seara din nou.... Iata ca mascarada s-a repetat azi, referitor la blocarea garajului. Am chemat proprietarul masini sa o mute din fata garajului si in loc de scuze si bunavointa am primit doar injurii si amenintari... Motivul a fost ca am lasat un biletel cu mesajul: "Nu mai bloca intrarea in garaj" sub stergatoarea masinii. Am sunat la 112 si au trimis un echipaj al politiei rutiere la fata locului. I-a cerut soferului sa mute masina si l-au sanctionat cu amenda contraventionala. Problema este ca dupa ce a plecat echipajul de politie cei din masina cu pricina m-au blocat pe aleea care pleaca de la garaj, eu trebuia sa ajung neaparat la bunicul meu, intr-un sat la 25 km de oras deoarece se simtea rau. Mi-au deschis portiera masinii (eu eram in masina) si au inceput din nou amenintarile. Mai era un pas pana sa ma agreseze si fizic, nu numai verbal. In concluzie o mascarada totala....

Ce as putea face in acest caz? Sa fac o plangere la politie in legatura cu incidentul cu ocupantii masinii sau sa o las balta? Mi-e sincer frica de faptul ca nebunii aia ar putea veni sa imi sparga garajul sau masina pe care am dat o gramada de bani...... Halal oameni......

Va multumesc anticipat.
Buna seara. In primul rand doresc sa spun ca am citit cateva topicuri asemanatoare cu problema mea, numai ca nu sunt lamurit de cateva aspecte.

Mai intai povestea: garajul meu este situat in apropierea intrarii pentru pietoni a unui teren de fotbal. Aleea care este cale de acces pentru garajele din zona masoara cam 5,5 metri latime (din usa garajului si pana in peretele blocului invecinat), ceea ce inseamna ca orice masina care parcheaza acolo (pentru meciuri de fotbal, antrenamente - care se desfasoara in fiecare zi) imi restrictioneaza accesul cu masina personala la garaj sau mai rau, imi blocheaza masina cand e in garaj. Am fost nevoit de nenumarate ori sa ma duc cu taxi la servici, sau sa parchez in fata blocului unde sunt locuri de parcare cu plata, am luat cateva amenzi de parcare pentru ca nu aveam tichet (efectiv nu am gasit in zona si nici chef nu am avut sa caut te miri pe unde dupa o zi lunga la servici). Toate acestea pentru ca mie imi restrictioneaza accesul la garaj - proprietate personala niste asa zisi "sportivi" care ar intra cu masina pana pe gazon daca ar avea posibilitatea.

Am sunat la 112, de aici mi s-a dat un nr. de tel .de la politia rutiera, acestia m-au indrumat mai departe catre serviciul de tractari auto, care in final mi-au raspuns citez: " ... v-am ajuta cu cel mai mare drag, dar dupa ora 15.00 nu mai lucreaza nici domnul de la politie, care intocmeste procesele verbale si nici reprezentantul de la primarie... reveniti cu un telefon intre orele 8.00 si 15.00...." Pai asta inseamna ca legea se aplica numai de la 8.00 la 15.00 ?! Am solicitat din nou de la politia rutiera sa trimita un echpaj la fata locului, dar din nou m-au refuzat, pe motiv ca nu este drum public.

Am apelat astfel la domniile voastre pentru un sfat, unde as putea sa ma mai duc, unde sa fac o reclamatie, orice deoarece am ajuns la capatul rabdarilor. Mentionez ca aceasta problema persista de aproximativ 2 ani, dar in ultimele luni s-a agravat.

Cat despre soferii cu pricina... ce sa zic? Unii mai amabili, se scuza, altii nepasatori si cu fel de fel de scuze jalnice. Mentionez ca inainte de renovarea imobilului din fata garajelor exista un semn cu parcarea interzisa la intrarea pe alee, dar dupa renovare nimeni nu s-a sinchisit sa il puna la loc.

Multumesc anticipat.
Buna ziua. Iata si problema mea: acum doua saptamani mi-a fost lovit autoturismul parcat regulamentar de catre o persoana care are RCA-ul la Euroins, fostul Asitrans (dau numele firmei, poate cineva a mai avut deaface cu ei). Am facut toate demersurile la politie si la firma, domnul care mi-a avariat autoturismul a fost deosebit de amabil, numai ca acuma am o oarecare problema. Firmele de sevice nu prea lucra cu Euroins-ul deoarece au zis ca sunt rauplatnici si tot timpul intarzie cu plata. Singura varianta ar fi sa platesc eu reparatia (cam 7000 RON) si dupa aia sa imi recuperez banii de la asigurari daca vreau sa am autoturismul reparat mai repede. Cei de la asigurari au zis ca ei sunt de acord. Au vazut si devizul de la service si au fost de acord cu suma, dar cu conditia ca inainte de a se monta piesele pe masina sa vina un reprezentant de la asigurari si sa se asigure ca piesele cumparate sunt cele trecute in deviz, nu altele mai ieftine.

Ce vroiam eu sa intreb: cei de la asigurari au zis ca in maximum 3 saptamani din momentul in care am dus factura de service ei o sa imi vireze banii. In caz ca intarzie peste masura ce mijloace de a ii obliga sa plateasca am? Am auzit cazuri in care s-a intarziat cu plata si 6 luni. Eu mai mult de 2 luni nu as putea accepta deoarece s-ar putea sa am nevoie de banii respectivi...

In cazul in care nu vreau sa platesc eu s-ar putea sa mai stau inca o luna-doua cu autoturismul avariat si dupa aia inca vreo luna - doua pana se vireaza banii la service si imi elibereaza autoturismul.

Sunt prins intre ciocan si nicovala... De aceea fac un apel la dumneavoastra, care cunoasteti aceste legi sau mai bine zis obligatiile firmelor de asigurari RCA (termeni de livrare, conditii, proceduri, etc).

Multumesc anticipat.
Inteleg procedura, dar daca acel locatar se opune vehement semnarii oricarei hartii? Se mai poate face ceva fara semnatura lui? Legal, bineinteles. Ma intereseaza foarte mult acest lucru pentru ca as dori sa cumpar unul din cele doua apartamente care se vor construi (daca se vor construi) si nu as vrea dupa ce dau banii sa ma trezesc cu ilegalitati si alte probleme.
Buna ziua si bine v-am gasit, deoarece acesta este primul meu post pe acest forum. Am folosit si functia "search", dar nu am gasit un raspuns clar problemei mele (sau poate nu am cautat destul de bine, in acest caz imi cer scuze anticipat).
Problema ar fi in felul urmator: locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, la etajul 1. In total sunt 12 locuinte (11 apartamente si o garsoniera). De cateva luni ne-a contactat o firma care construieste mansarde pe terasele blocurilor. In schimbul cedarii terasei ne-au prezentat o oferta foarte tentanta ce contine izolarea termica a blocului, zugravire casa scarii, geamuri si usa termopan pe casa scarii, schimbarea completa a tevilor din subsol si a coloanelor, instalatie de iluminat pe casa scarii cu senzori de miscare si inca o gramada de lucruri binevenite pentru blocul nostru. In concluzie 11 proprietari am fost de acord cu conditiile, dar al 12-lea proprietar, cel care sta in garsoniera la etajul 4 nu este de acord numai in cazul in care firma respectiva ii ofera lui (in plus de ce se face pentru bloc) 2000 euro "daune pentru zgomot". Firma respectiva refuza acest mod de plata (in bani), dar ii ofera in schimb reparatii in locuinta, numai ca domnul nostru doreste sa isi schimbe masina si nu accepta numai cash... Astfel proiectul sta blocat de ceva vreme si se pare ca fara sorti de izbanda.
Acum intrebarile:
1. Exista un mod legal prin care ii putem impune sa semneze?
2. Este legal sa ceara acele "daune pentru zgomot"?
Multumesc anticipat.
PS: Nu avem administrator, nici macar sef de scara propriuzis. Sarcinile sunt impartite intre locatarii din bloc.