avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Despagubire daune la Euroins (fostul Asitrans)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Despagubire daune la Euroins (fostul Asitrans)

Buna ziua. Iata si problema mea: acum doua saptamani mi-a fost lovit autoturismul parcat regulamentar de catre o persoana care are RCA-ul la Euroins, fostul Asitrans (dau numele firmei, poate cineva a mai avut deaface cu ei). Am facut toate demersurile la politie si la firma, domnul care mi-a avariat autoturismul a fost deosebit de amabil, numai ca acuma am o oarecare problema. Firmele de sevice nu prea lucra cu Euroins-ul deoarece au zis ca sunt rauplatnici si tot timpul intarzie cu plata. Singura varianta ar fi sa platesc eu reparatia (cam 7000 RON) si dupa aia sa imi recuperez banii de la asigurari daca vreau sa am autoturismul reparat mai repede. Cei de la asigurari au zis ca ei sunt de acord. Au vazut si devizul de la service si au fost de acord cu suma, dar cu conditia ca inainte de a se monta piesele pe masina sa vina un reprezentant de la asigurari si sa se asigure ca piesele cumparate sunt cele trecute in deviz, nu altele mai ieftine.

Ce vroiam eu sa intreb: cei de la asigurari au zis ca in maximum 3 saptamani din momentul in care am dus factura de service ei o sa imi vireze banii. In caz ca intarzie peste masura ce mijloace de a ii obliga sa plateasca am? Am auzit cazuri in care s-a intarziat cu plata si 6 luni. Eu mai mult de 2 luni nu as putea accepta deoarece s-ar putea sa am nevoie de banii respectivi...

In cazul in care nu vreau sa platesc eu s-ar putea sa mai stau inca o luna-doua cu autoturismul avariat si dupa aia inca vreo luna - doua pana se vireaza banii la service si imi elibereaza autoturismul.

Sunt prins intre ciocan si nicovala... De aceea fac un apel la dumneavoastra, care cunoasteti aceste legi sau mai bine zis obligatiile firmelor de asigurari RCA (termeni de livrare, conditii, proceduri, etc).

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:48, 4 Februarie 2009
Dupa ce reparatia autoturismului a fost finalizata depuneti la societatea de asigurare o cerere de despagubire Plata despagubirii trebuie sa se faca, conform ordinului CSA, in termen de 15 zile. Pentru intarzierea platii puteti solicita penalitati de intarziere de 0,1% din valoarea despagubirii, pentru fiecare zi.
Va doresc numia bine

ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca euroins BratuAurel BratuAurel Pe data de 01.11.2015 am fost lovit de un sofer cu asigurare rca Euroins,mentionez ca masina mea era parcata regulamentar in parcarea unui restaurant si ... (vezi toată discuția)
Accept de plata de la societatea de asigurare adinasmn adinasmn Buna ziua. Ce se poate face in situatia in care duci masina in service, o repara, e totul ok...dar firma de asigurare intarzie in mod nejustificat sa dea ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca teo.madalina teo.madalina Am inregistrat dosarul de dauna pe rca la o societate de asigurari acum 3 saptamani, dar nici pana astazi nu a inceput reparatia lui la service, pe motiv ca nu ... (vezi toată discuția)