avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Activitate Luc7

Activitate Luc7

Da mulțumesc, dar nu prea știu unde să merg, nu am același nume de familie, nu dețin niciun act, doar fotografii de familie și certificate de deces ale mătușii și tatălui.

Da ghinion, nu mă gândeam că un moștenitor rezervatar are doar 6 luni să facă demersuri, ca și cum "legea" îl grăbește să piardă mai repede"dreptul" în favoarea altor șacali.

gi-jane2 a scris:

ghinion ca nu credeti, termenul de acceptare a unei succesiuni pe vremea aia era de 6 luni si daca tatal nu a acceptat in vreun fel, e strain de mostenire ( de a matusii), ceea ce sunteti si dvs ca urmas al lui.
ce limbaj ? ca a zburat mostenirea? NU... va asteapta cuminte 20 de ani!

Ce limbaj, poate zbori și matale de pe acest forum . Tatăl meu era frate cu mătușa, nu era moștenitor rezervatar, doar pentru 6 luni? Nu cred, dezinformați.

gi-jane2 a scris:

trebuia sa fi acceptat succesiunea in termen de 6 luni de la deces, daca nu l-a interesat, nu a acceptat nici expres si nici tacit, a zburat .


Da 20 de ani în noiembrie, tata trăia dar nu l-a preocupat moștenirea pentru că nu era în relație bună cu cumnatul lui și nici nu dorea să facă demersuri în justiție.

gi-jane2 a scris:

matusa e decedata din 2002, adica de 20 ani, nu s-a dezbatut mostenirea dupa ea, tata nu era in viata la data decesului ei ?

Dacă mătușa era soră cu tatăl meu și niciunul nu mai este în viață pot să moștenesc ceva de la mătușa mea? Ce trebuie să fac?

gi-jane2 a scris:

da, matusa va era ruda de gradul 3.

Ok, dar cu soția lui și sora tatălui meu sunt rudă?

gi-jane2 a scris:

nu il mosteniti pe unchi, nu sunteti rude.

Am avut un unchi care a decedat recent și care a fost toată viața soțul mătușii mele (sora unică a tatălui meu) care a decedat în 2002. Unchiul nu a avut frați și surori și nici copii, cu mătușa mea sau cu altcineva. Întrebarea este dacă pot mosteni ceva de la unchiul meu, rudă prin căsătoria cu mătușa mea, care mi-a fost rudă de sânge? Unde pot să mă interesez despre bunurile mobile și imobile ale unchiului meu, care a decedat într-un azil, departe de București, locul unde a trăit trei sferturi din viață și se pare că cineva l-ar fi păcălit că are grijă de el, în schimbul apartamentului de 3 camere în care a locuit cu mătușa mea.
Este legal într-un bloc de apartamente, care are repartitoare de costuri achiziționate din banii proprietarilor, să se plătească energia termică paușal, calculată de administrator pe metru pătrat ?
Bună ziua, am primit o amendă de 500 lei în august 2019 pentru care am făcut contestație și am cerut anularea sau diminuarea ei. Instanța de apel a respins cererea în februarie 2021. Mai există o cale de a mă apără? Dat fiind faptul că termenul legal de plată a amenzii s-a oprit la data când am făcut contestație, pot să plătesc jumătate din amendă în 15 zile de la primirea deciziei la domiciliu? Mulțumesc anticipat celor care vor să mă ajute!
Răspuns la discuția Vechime în muncă
Nu ați citit bine întrebarea mea, eu am făcut cerere pentru adeverință vechime în muncă la arhiva din ce a mai rămas din fosta IDMS/Comautosport București.

Cornel Vasile a scris:

Este vorba despre o sesizare si nu de eliberare a adeverintei , intrucat ITM-ul nu detine arhiva unitatilor de stat (foste /actuale).