avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am avut un unchi care a decedat recent și care a fost ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am avut un unchi care a decedat recent și care a fost toată ...

Am avut un unchi care a decedat recent și care a fost toată viața soțul mătușii mele (sora unică a tatălui meu) care a decedat în 2002. Unchiul nu a avut frați și surori și nici copii, cu mătușa mea sau cu altcineva. Întrebarea este dacă pot mosteni ceva de la unchiul meu, rudă prin căsătoria cu mătușa mea, care mi-a fost rudă de sânge? Unde pot să mă interesez despre bunurile mobile și imobile ale unchiului meu, care a decedat într-un azil, departe de București, locul unde a trăit trei sferturi din viață și se pare că cineva l-ar fi păcălit că are grijă de el, în schimbul apartamentului de 3 camere în care a locuit cu mătușa mea.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:35, 18 Februarie 2022
nu il mosteniti pe unchi, nu sunteti rude.
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2022
gi-jane2, moderator
Ok, dar cu soția lui și sora tatălui meu sunt rudă?

gi-jane2 a scris:

nu il mosteniti pe unchi, nu sunteti rude.

da, matusa va era ruda de gradul 3.
Dacă mătușa era soră cu tatăl meu și niciunul nu mai este în viață pot să moștenesc ceva de la mătușa mea? Ce trebuie să fac?

gi-jane2 a scris:

da, matusa va era ruda de gradul 3.

matusa e decedata din 2002, adica de 20 ani, nu s-a dezbatut mostenirea dupa ea, tata nu era in viata la data decesului ei ?

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Act de acceptare tacita a succesiunii ContSters238389 ContSters238389 As dori sa aflu daca declaratia prin care am declarat ca sint de acord ca sotia supravietuitoare a unchiului meu sa foloseasca cit timp traieste si partea mea ... (vezi toată discuția)
Succesiune LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in urma.Atunci s-a facut succesiune. ... (vezi toată discuția)