avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Activitate loremaria

Activitate loremaria

Discuție taxa de timbru

Care este valoarea taxei de timbru pe care trebuie sa o plateasca creditorul pentru deschiderea procedurii falimentului? Documentele de la dosar trebuie sa fie cele cuprinse in legea insolventei sau se mai cer si altele?Multumesc mult.
Răspuns la discuția cerere de anulare
Un domn avocat asa a numit-o.... Deci trebuie sa se prezinte totusi avocatul in fata instantei la termenul stabilit si sa aduca la cunostinta instantei achitarea debitului?????? Care este procedura?
Răspuns la discuția cerere de anulare
Am facut cerere de chemare in judecata pe somatie de plata iar in 13.10.2008 aveam termen. Intre timp debitorul a platit. Nu stiu daca exista un model in sensul acesta... dca da, atunci va rog sa ma ajutati. Multumesc
Puteti sa ma ajutati cu un model de cerere de anulare a cererii de chemare in judecata?- pe O.G.5/2001. Va multumesc mult de tot!
Deci sa inteleg ca se calculeaza la 3,6102 pana la urma? In afara de declaratia la finante, trecerea la regimul cu TVA mai presupune ceva din punct de vedere al documentelor utilizate, in afara de modificarea facturilor cu TVA ?
Tin minte ca la momentul aderarii la uniune, cei cu TVA erau obligati sa ridice de la finante un document care le schimba CUI-ul din R in RO. Sau acesta se primeste in momentul depunerii declaratiei ?
Buna ziua,
ma puteti ajuta cu valoarea cursului EURO la care se face calculul cifrei de afaceri pentru a sti daca s-a depasit plafonul de 35000 de euro ? In codul fiscal apare ca ar fi 1 ianuarie 2007 conform aderarii la uniunea europeana, adica 3,3817, insa pe forum am gasit posturi in care exista calcule folosind cursul de la 1 ianuarie 2008, adica 3,6102. Pueti sa-mi dati cu certitudine si documentat un raspuns ?

Deasemenea, daca in septembrie s-a depasit plafonul, in cate zile trebuie depusa cererea la finante pentru trecerea firmei ca si platitoare de TVA ?
Discuție bo si cec
Stiti cumva de cand sunt obligatorii noile instrumente de plata, fila cec si bo? Multumesc.
Răspuns la discuția contract de vanzare cumparare
Stiu lucrul asta doar ca am transmis si eu speta mai departe asa cum mi s-a relatat. Si mie mi s-a parut ciudat dar l-am ascultat mai departe pe om cu conditia ca imi va aduce contractul sa-l citim impreuna.

Care ar fi conditiile legale pe care dvs. le-ati amintit?
Parintii vand copiilor o casa printr-un contract de vanzare-cumpare cu clauza ca acel contract isi va produce efecte doar dupa moartea parintilor. Un parinte decedeaza si ramane celalt. Se poate ca sotul supravietuitor sa anuleze contractul existent si sa ii vanda (prin acelasi tip de contract) doar unuia din copii intreaga casa? Multumesc.
Răspuns la discuția ajutor
Va multumesc mult de tot pentru raspunsuri.