avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale bo si cec
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

bo si cec

Stiti cumva de cand sunt obligatorii noile instrumente de plata, fila cec si bo? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 13:48, 27 Septembrie 2008
Normă tehnică nr. 5/2008 din 05/06/2008 privind cambia şi biletul la ordin publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 500 din 03/07/2008 .având în vedere prevederile art. 22 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, cu modificările ulterioare, în temeiul art. II alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 39/2008 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 58/1934 asupra cambiei şi biletului la ordin şi al art. 48 din Legea nr. 312/2004, cu modificările ulterioare.
Actul a intrat in vigoare la data de 03 iulie 2008,
loremaria a scris:

Stiti cumva de cand sunt obligatorii noile instrumente de plata, fila cec si bo? Multumesc.


Obligatorii ? Nu sunt obligatorii. Sunt doar o firma de a stinge un debit. Iar ele exista de zeci de ani. BNR a reglementat modul lor de functionare, de curand.
Daca va referiti la noile formulare de BO si cambie, ele deja se utilizeaza de catre banci, formularele de tip vechi au fost deja distruse si clientii primesc doar formularele care respecta norma tehnica susmentionata.
Evident, instrumentele emise inainte de aparitia acestei norme tehnice se deconteaza normal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuire bo in format vechi alecsutzu4u alecsutzu4u Buna ziua, Este vorba despre un bilet la ordin scadent peste 5 ani, emis de un partener, care pentru noi reprezinta un element de confort ce va fi scontat ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin iliescuelena iliescuelena Ca soc. sunt intrun litigiu cu o alta soc. termen de judecata este anul viitor, cred ca a gasit un bilet la ordin vechi dat in alb. Intrebarea mea este : avea ... (vezi toată discuția)
Avalist Mariana Ghimfus Mariana Ghimfus Buna seara! AVALIST Am incheiat in contr.leasing in 2007. Societatea are 3 asociati si administratori toti trei. Eu am semnat ca avalist in acest contract. ... (vezi toată discuția)