avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ajutor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ajutor

Stiti cumva trebuie facute ceva demersuri pentru a putea pune muzica intr-un magazin (radio sau cd-uri)? Exista vreo taxa pe care trebuie sa o platim? Radio-ul stiu ca se plateste in factura de curent, dar altceva......????
Cel mai recent răspuns: loremaria , utilizator 09:55, 9 Septembrie 2008
Da, cred ca exista o taxa de "poluare fonica" care probabil trebuie platita la serviciul de cultura al primariei.
Nu va grabiti sa o platiti, mai asteptati si alete opinii.
loremaria a scris:

Stiti cumva trebuie facute ceva demersuri pentru a putea pune muzica intr-un magazin (radio sau cd-uri)? Exista vreo taxa pe care trebuie sa o platim? Radio-ul stiu ca se plateste in factura de curent, dar altceva......????


Pentru locurile publice sunt trei taxe care se platesc:
- la Uniunea compozitorilor si muzicologilor din Romania( pa calea Victoriei)
- la Uniunea producatorilor de fonograme( pe langa Primaria Sector1)
- si mai e o institutie vis-a vis de Ambasada Angliei. Nu mai stiu cum se numeste.
In cazul in care sunteti din Bucuresti, informatiile stimabilului meu coleg sunt perfect valabile, in caz contrar, cautati corespondentii din provincie.
Se numeste UCMR-ADA, Uniunea Compozitorilor din Romania - Asociatia pentru Drepturi de Autor . Este unicul organism de gestiune colectiva in Romania acreditat sa gestioneze drepturile de autor in domeniul muzical si are inspectori in toate judetele tarii.Luati legatura cu inspectorul din sectorul sau judetul/orasul dvs. si va lamureste exact.
Pentru mai multe informatii accesati: [ link extern ]
Va multumesc mult de tot pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muzica în cafenea andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care deschid o cafenea in care vreau sa pun muzica sau sa ruleze programe tv, ce autorizatie am nevoie sau unde se platesc drepturile ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor - difuzare muzica ambientala jean59 jean59 Referitor la taxa pentru difuzare muzica ambientala .Daca detin un spatiu comercial de mici dimensiuni la tara si nu este dotat cu nici un fel de aparat ... (vezi toată discuția)
Ucmr -ada sau upfr A. Ionut A. Ionut Pentru activitatea desfasurata la un bar-club la care din cele doua organisme de gestiune colectiva a drepturilor de autor (UCMR-ADA sau UPFR) se achita taxele ... (vezi toată discuția)