avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Activitate anonim_001

Activitate anonim_001

Bună ziua,

Doresc să știu dacă mi se aplică TVA 5% pentru un imobil sub 120 mp și 600K RON, care trebuia livrat până la 30.06.2021 (+90 de zile lucrătoare de întârziere maximă pentru a nu plăti dezvoltatorul penalități), dar care pare a fi gata de livrare spre limita de 3 ani a autorizației (nu am un alt termen comunicat; să presupunem că e livrat în 2024).

Promisiunea de vânzare-cumpărare a fost autentificată în Septembrie 2019, pentru un imobil dintr-un bloc în faza de proiect, pentru care s-a obținut autorizația de construcție în Iunie 2021 (deși ziceau că au actele depuse la UAT, pentru aceasta, din 2019) și s-a făcut tot atunci anunțul de începere a lucrărilor.

Întreb aceasta ca să știu dacă e cazul să mă adresez în justiție pentru recuperarea diferenței de preț rezultată doar din modificarea TVA-ului.

Menționez faptul că am fost chemat pentru autentificarea unui act adițional în care se precizează valoarea recalculată pentru TVA 9% (mi-e aplicabilă cota redusă pentru cumpărarea de locuințe), deși văzusem și-o mențiune de 5% dacă livrează cele necesare până la finalul lui 2024.

Vă mulțumesc!
Am o cunostinta care a este parte vatamata si s-a constituit parte civila intr-un proces referitor la furt calificat (furtul calificat (art.229 NCP) al 1 - art 229 al 1 lit a cp; cu aplic art 38 al 1 cp).

Dupa declaratia data la politie a fost citata la Judecatorie, unde s-a prezentat si-a dat declaratia in fata instantei.

A fost condamnat inculpatul, dar a facut apel si acum a primit o alta citatie pentru prezentarea la Curtea de Apel.

Daca depune o cerere de judecata in lipsa si instanta nu considera ca este cazul sa o audieze din nou, poate lipsi de la toate celelalte termene avand in vedere ca nu doreste sa fie stresata suplimentar de actul juridic?

Dar daca nu depune o astfel de cerere de judecare in lipsa, poate sa lipseasca de la acest termen si urmatoarele, atata timp cat n-are altceva de declarat si nu mai vrea sa se prezinte. fiind un stres suplimentar si emotional si ca sa lipseasca de la serviciu.

Va multumesc!