avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate roxana.a.g

Activitate roxana.a.g

Cum pot inchiria un apartament care e trecut ca sediu profesional pe PFA fara desfasurare activitate la sediu? Trebuie sa mentionez ceva in contractul de inchiriere?
Atat apartamentul cat si PFAul sunt pe numele meu.
Daca am un salariu min pe cartea de munca pentru care platesc cas si cass si am un PFA si un SRL, mai sunt obligata sa platesc sanatatea pe PFA sau SRL, tinand cont ca veniturile din PFA/ SRL separat depasesc anual 12 salarii minime? Incerc sa imi dau seama daca se suprapune/ dubleaza sanatatea sau vreo alta taxa in contextul celor 3 entitati
Buna ziua

Pentru infiintarea unui PFA pentru prestare servicii consultanta in resurse umane si serviicii de formare prin coaching ce cod CAEN ar fi potrivit?
In CIC pot incasa si indemnizatie din venituri PFA si dividende de pe firma unde sunt administrator?
Daca sunt administrator unic al unui SRL pot fi si PFA?
Răspuns la discuția SRL sau PFA
Stiu ca indemnizatia se plafoneaza la 8500lei, dar in acelasi timp as vrea sa stiu:
• daca primesti indemnizatie poti primit si dividende?
• daca da, din punct de vedere taxe e mai ok un srl cu angajare 3000lei net+ dividende sau un pfa?

Ionut.ion a scris:

Conform legislatiei actuale , indemnizatia de care vorbiti nu poate depasi suma de 8500 de lei lunar, indiferent de marimea veniturilor ce se iau in considerare
Art. 2 din oug 111/2010
(2) Cuantumul indemnizației lunare prevăzute la alin. (1) este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului. Cuantumul minim al indemnizației lunare nu poate fi mai mic decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință, iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăși valoarea de 8.500 lei.

Discuție SRL sau PFA
Buna ziua!
Daca in 2022 as vrea sa intru in CIC care optiune de functionare este mai avantajoasa pentru mine pentru optim de venit pe durata concediului de maternitate Mentionez ca incasarile medii sunt: 36000Euro/an; 3000Euro/luna.
Optiunile sunt:
• SRL, angajata cu 3000lei net. In CIC as lua indemnizatie corespunzatoare salariului + dividende
• PFA
M-ar ajuta atat raspunsul specific la intrebare, cat si detalierea calculelor din spate care recomanda o varianta sau alta.