avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Activitate

Activitate

"Prevederea se refera la cei care isi vor deschide drepturile dupa 01/01/2024"
Adica cei ce se pensioneaza incepand cu 01.01.2024 nu mai pot cumula pensia cu salariu? Nu e discriminare fata de cei deja pensionati?
Art.46 alin.2 din noua lege a pensiilor(Legea nr.360/2023) trebuie inteles ca ar interzice cumulul pensiei cu salariu? Mai exact, pensionarii care la 01.01.2024 au si un cim in mediu privat, nu mai pot cumula pensia cu salariu si trebuie sa renunte la una dintre cele doua calitati? Nu se incalca astel dreptul la munca asa cum a decis si CC in oct.2023? Multumesc.
Multumesc!
Plafonul de casa.
Cele doua zile in care firma are obligatia sa depuna surplusul de numerar (ceea ce depaseste 50.000 lei) inseamna ziua de maine si ziua urmatoare sau azi si maine?
Multumesc.
Multumesc, d-na avocat!
Va multumesc pentru raspunsurile dvs! O ultima nelamurire: actul aditional de schimbare locator se va semna intre chirias si noul proprietar (doar doua parti)? Multumesc.
Proprietarul unui spatiu inchiriat vinde acel spatiu unui tert. Prin contractul de inchiriere s-a obligat sa garanteze ca noul proprietar va respecta contractul de inchiriere pana la incetarea lui de drept. Cum se va subroga noul proprietar in calitatea sa de locator? Se incheie un contract de cesiune de contract? Cum poate fi obligat noul proprietar sa respecte contractul de inchiriere? Multumesc.
Daca sunt din 2013 inseamna ca sunt prescrise.
Buna ziua!
Cine stie care este cota de TVA pentru bauturi pe baza de cafea si/sau ceai: 9% sau 19%?
A avut cineva o speta asemanatoare? Contract de comodat in locul unui contract de locatiune pentru locuinta de serviciu?